TOP
Sko er for privat - eller er de?

Brugte tips: Sko er for privat – eller er de?

Jesper Grunwald er ikke glad for at krejle, men med sin hustrus hjælp gjorde han for nylig et godt køb på nettet.

Min bedste handel nogensinde gjorde jeg for omkring 14 dage siden. Jeg er vokset op med en far, der var meget glad for at krejle, og det har effektivt vaccineret mig mod det. Derfor er det som oftest min kone, der gør gode handler på mine vegne.

Det fortæller Jesper Grunwald til www.GulogGratis.dk.

Min bedste handel var faktisk én, som jeg i første omgang sagde nej til. Min kone ville købe sko til mig på nettet via hjemmesiden trendsales.dk, men jeg synes i virkeligheden, at lige præcis sko er for privat til, at man har lyst til at gå rundt i andres udtrådte eksemplarer.

Det viste sig dog, at hun havde fundet et par sneakers, som helt tydeligt var et fejlkøb af nogle andre, og som de slet ikke havde gået i. Derfor fik jeg et par sko til en værdi af 1.000 kroner for bare 300 kroner.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, var min første bil. Jeg havde i mange år kørt på motorcykel, og det var på mange måder både billigt, fantastisk og individuelt, men da jeg så fik en fast kæreste, mens jeg studerede i Aarhus, stod det ligesom klart, at jeg blev nødt til at købe en bil.

Bilen var en på det tidspunkt en 10-15 år gammel Saab med totaktsmotor, der gjorde, at den havde en helt særegen lyd, når den startede op. En lyd, jeg kan høre for mig endnu. Jeg betalte vel en 5-7.000 kroner for den dengang i 1974.

Desværre var dens evne til at starte motoren også dens bedste egenskab. Jeg købte bilen lige inden en skitur til Norge, og allerede på den tur måtte vi hoste os fra værksted til værksted hele vejen fra Aarhus til Telemarken og tilbage igen, mens den konstant måtte repareres, så meget som jeg nu havde råd til som studerende.

Da vi kom hjem, havde jeg bilen i et halvt år endnu, før jeg løb tør for reparationsmidler og måtte skille mig af med den igen.

Der gik noget tid, før jeg igen var solvent, og den oplevelse startede min bittersøde vane med at købe nye biler.

Hvis jeg skal givet et godt råd videre til andre om, hvordan de gør en god handel, så må det være, at man skal spørge andre til råds.

I de handler, jeg har gjort, har jeg altid prøvet at finde nogle, der ved mere end mig om det område, og så spurgt dem til råds.

Det har jeg gjort, når jeg har købt og solgt huse eller gjort andre store handler.

Også fordi jeg bare ikke er god til at lukke sådanne handler, og så er det rart med lidt hjælp.

Consent preferences