TOP
Henrik Ørum Nissen

Brugte tips: – Se, hvad JEG har købt

Henrik Ørum Nissen gjorde en god handel, da han købte et ur, som lige var det han ønskede. En dyr dansk whisky faldt til gengæld ikke i hans smag.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, er mit armbåndsur.

Det er ikke noget kæmpestort eller voldsomt dyrt ur, men det er til gengæld det helt rigtige ur for mig.

Det fortæller Henrik Ørum Nissen til www.GulogGratis.dk.

Uret er et Omega Seamaster, og det var et, som jeg havde gået og kigget på i seks-syv år, og sparet op til lige så længe, før jeg endelig købte det for omtrent seks år siden.

Siden da er der ikke gået en eneste dag, hvor det ikke har siddet på mit håndled, så det er det helt rigtige ur for mig.

At jeg så oven i købet også fik omkring 8.000 kroner i rabat på uret, gør ikke handlen værre. Jeg vidste som sagt, at det var det ur jeg ville have, da jeg gik ind til urmageren i Lyngby, og det sagde jeg også til dem. Men jeg havde min kone med, og som jeg sagde til den søde ekspedient, så havde jeg lovet hende, at jeg ikke ville betale mere en 27.000 kroner for uret, der ellers havde en pris på 35.000 kroner.

Derefter snakkede vi lidt frem og tilbage, og hun prøvede at få mig til at betale mere, men til sidst spurgte hun. “Så hvis jeg siger 27.000 lige nu, så har vi en handel?”, “Jep”, sagde jeg, og slog til, og så fik jeg altså uret.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, var en flaske whisky. Jeg samler på cognac og whisky, og har vel omtrent 100 flasker stående derhjemme. Men jeg samler på dem for at smage på dem, ikke for at have dem stående. Da der for omkring halvandet år siden kom en ny dansk whisky ud, der hedder “Stauning”, skulle jeg selvfølgelig have den, selvom den for 1700 kroner for en halv liter lige var noget af det dyreste efter min smag.

Men whiskyen var blandt andet blevet indkøbt af Restaurant Noma, og de plejer jo at have godt styr på god vin og spiritus.

Desværre faldt den bare overhovedet ikke i min smag, og det er end ikke en whisky jeg ville putte i en Irish Coffee.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel, så må det være, at man skal følge sin mavefornemmelse, og købe det man kan mærke man vil være glad for.

For mig er testen altid, at jeg tænker, hvordan jeg vil præsentere det, når jeg kommer hjem. Hvis jeg kan mærke, jeg vil sige, “se, hvad han har solgt mig”, når jeg kommer hjem, så skal jeg ikke købe det.

Men hvis jeg ved, at jeg stolt vil komme ind og sige “Se, hvad JEG har købt”, så ved jeg, at jeg er ved at gøre en god handel.

Consent preferences