TOP
Harald Reedtz Tokerød

Brugte tips: Rustbunke var guld værd

Den unge fynske iværksætter Harald Reedtz Tokerød har købt en brugt bil og solgt den igen for tre gange prisen – en campingvogn var dog et dårligt køb.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, var, da jeg i 2004 købte min første bil, en brugt gammel VW-Golf for 5.000 kroner.

Det fortæller Harald Reedtz Tokerød til www.GulogGratis.dk, og fortsætter:

Det var en ven af en ven, der havde bilen til salg, og jeg regnede med, at det var en gammel rustbunke, da jeg tog af sted fra Herning for at hente den.

Det viste sig dog at være en meget pænere bil end forventet, jeg kom frem til, da jeg kom til Nordsjælland. Så pæn, at jeg lige måtte spørge, om prisen virkelig kun var 5.000 kroner, men det var den altså.

Jeg kørte rundt i den bil i to år, og så solgte jeg den for tre gange, hvad jeg havde givet for den – 15.000 kroner.

Så på den måde var det en utroligt god handel – det er den eneste gang, jeg har oplevet at få mere for en bil, end jeg selv har givet for den.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, er lidt relateret.

På et tidspunkt for nogle år siden var det enormt oppe i tiden med retro-campingvogne, og man kunne læse om det i alle boligmagasinerne.

Min kone og jeg besluttede, at sådan én skulle vi da have og sætte i stand, på trods af, at jeg virkelig ikke er nogen handyman, men drømmen var, at vi skulle bruge alle vores ferier på at køre Skandinavien tyndt med den.

Vi fandt en i Gul og Gratis, sjovt nok.

Jeg pruttede lidt om prisen og betalte 12.000 kroner for den, og så kørte vi den hjem og parkede den ved vores hus.

Der holdt den så de næste tre år uden, at vi en eneste gang fik brugt den til at tage på ferie, og uden at den blev sat den mindste smule i stand.

Til sidst besluttede jeg mig for at komme af med den, så jeg solgte den for 8.000 kroner.

Det økonomiske tab var ikke så stort, men det var tre år med konstant dårlig samvittighed, og det gør den til min værste handel.

Hvis jeg skal give nogle gode råd videre ud fra de erfaringer, jeg har gjort mig, må det være, at man skal huske at tænke sig om, før man handler, og lede efter de handler, hvor man kan sælge det, man køber, dyrere på et andet tidspunkt. Det er en god idé uanset, hvad man køber, men måske især, hvis man køber hus skal man nok være opmærksom på det.

Og selvom spontanitet kan være godt, så er det ofte en god idé lige at sove på det, før man gør en stor handel – det ville jeg ønske, jeg havde gjort, inden jeg investerede i campingvognen.

Consent preferences