TOP

Brugte tips: Nadia Sehestedt Juul købte mobile af Ib Geertsen

Nadia Sehestedt Juuls bedste handel er det første stykke kunst hun købte – den værste handel er desværre den samme

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort? Ja, jeg har tænkt meget over det, men jeg er kommet frem til, at det kun kan være én ting.

En mobile – et frithængende stykke kunst i metal, der hænger ned fra loftet, og som bevæger sig i vinden, eller hvis man går forbi den – skabt af kunstneren Ib Geertsen.

Det fortæller kunst-eksperten Nadia Sehestedt Juul til www.GulogGratis.dk.

Jeg har arbejdet med vurdering af moderne kunst for Bruun Rasmussen i 11 år, og det sker jo, at man forelsker sig fuldstændigt i nogle af de ting, man vurderer.

Det skete første gang for mig, da jeg havde arbejdet for auktionshuset i halvandet år.

Jeg vurderede mobilen af Ib Geertsen, og jeg faldt pladask for den, og jeg besluttede mig for, at den skulle være mit første alvorlige kunstkøb.

Derfor sad jeg spændt med ved auktionen og bød på den.

Desværre var jeg ikke ene om at ville have fat i mobilen, og jeg endte med at bruge alle mine sparepenge på den, men jeg fik den, og det har jeg ikke fortrudt et øjeblik.

Det er et fantastisk stykke kunst, som jeg nyder at se, hver gang jeg går forbi den, og jeg synes, den burde hænge på en æresplads midt i stuen.

Det gør den desværre ikke.

Derfor er den selv samme mobile nok også den værste handel, jeg nogensinde har gjort, for lige så meget som jeg elsker den, lige så lidt bryder min mand Christian sig om den. Den vækker slet ingen genklang hos ham.

Det er jo det sjove ved kunst generelt og måske især ved moderne kunst, at man virkelig kan have forskellige opfattelser af det.

Jeg har dog som et kompromis fået lov til at hænge den op i vores soveværelse, men den har ikke den æresplads i vores hjem, som jeg kunne tænke mig, den skulle have.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til nogle, der gerne vil gøre en god handel på auktion, så må det være, at man skal handle med hjertet.

Lad være med at tro, at du kan regne ud, hvilken kunst der er værd at købe som en investering.

Der er nemlig så mange ting, der spiller ind, når en kunstner pludselig bliver populær, at det kan være forfærdeligt svært at forudsige, hvis kunst der pludselig bliver mange penge værd.

Køb i stedet den kunst, du synes taler til dig, som du falder for. Så kan det være, du er heldig, at det også er en god investering, men først og fremmest så køber du noget kunst, du kan nyde i den tid, du har det.

Og det er vel egentlig det vigtigste, hvis man skal købe kunst.