TOP
Peter Mathiasen

Brugte tips: Musiker gjorde røverkøb i Svendborg

Musikeren Peter Mathiasen gjorde sin bedste handel, da han faldt over en dyr båndoptager til en billig penge. Til gengæld fortryder han stadig købet af en film.

Min bedste handel faldt jeg helt tilfældigt over en dag for seks år siden, da jeg klikkede rundt på internetauktionssiden qxl.dk.

Pludselig så jeg en Roland Space Echo RE-201. Det er en analog båndmaskine, der kan lave ekko og rumklang, og som jeg længe havde ønsket mig til at kunne lave musik på.

Auktionen var lige startet, og den var budt op til 350 kroner, men man havde muligheden for at købe den med det samme for 750 kroner.

Det fortæller Peter Mathiasen, musiker og bosiddende i Odense, til www.GulogGratis.dk. Hvordan auktionen endte kan du læse her:

Jeg sank en enkelt gang og kiggede så rundt på nettet for at se, om jeg tog fejl, eller om det ikke var et virkeligt godt tilbud.

Jeg kunne kun finde den til salg for 3.500 kroner på Ebay, så jeg skyndte mig tilbage til qxl.dk, hvor den til alt held endnu ikke var solgt, og trykkede ”køb nu”.

Allerede samme aften kunne jeg så køre til Svendborg og hente min båndoptager hos en flink mand, der var lige så glad for de 750 kroner jeg gav ham, som jeg var for at få båndoptageren.

En sjov sidehistorie til det er faktisk, at jeg ikke har den længere. Den er indgået i en ny god handel. Jeg har byttet med en anden musiker for en rigtig god og dyr mikrofon, og for at han spiller med på mit kommende album, der udkommer til september.

Min værste handel er ikke den, hvor jeg har tabt flest penge – og jeg har nok lavet dårligere handler gennem tiden, men denne her husker jeg, for det er nok den største skuffelse, jeg har fået.

Da filmatiseringen af Jack Kerouacs bog ”On the road” (På dansk: Vejene, red.) udkom på blu-ray, købte jeg den med det samme for 200 kroner.

Når jeg tænker over det, burde jeg nok bare have lejet den i Blockbuster i stedet for at bruge så mange penge på den.

Jeg blev i hvert fald svært skuffet, da jeg så den. Jeg er en meget stor fan af forfatteren Jack Kerouac, men filmen var slet ikke, som jeg havde håbet på, at den ville være.

Hvis man vil gøre en god handel, er mit bedste råd, at man skal huske på at opføre sig ordentligt overfor dem, man handler med. Og det går begge veje. Der er ikke nogen grund til at sælge katten i sækken til andre mennesker, og der er ikke nogen grund til at forsøge at presse andre så langt ned i pris, at de ikke bliver glade for handlen.

Hvis man gør det, øger det i hvert fald ikke chancen for, at man selv kan gøre en god handel senere.

Consent preferences