TOP
Muhs solgte dyr stol alt for billigt

Brugte tips: Muhs solgte dyr stol alt for billigt

Den bedste handel Christian Muhs nogensinde har gjort er en billig radio. Den dårligste er en dyr stol han solgte alt, alt for billigt.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, kan egentlig være to ting. Det kan være den, hvor jeg har fået den største fortjeneste eller den, jeg har været mest glad for som et fund.

Det fortæller loppespecialisten Christian Muhs til www.GulogGratis.dk.

Den økonomisk bedste handel, jeg nogensinde har gjort, var da vi lige var startet med at handle.

Da var vi på loppemarked hos Danehofgardens venner i sommeren 2013 og der faldt vi over to lækre teaktræsstole, som vi købte for 500 kroner. Vi var meget i tvivl, om hvad vi mon kunne tage for dem, men vi satte dem til salg for 2000 kroner, og de blev solgt så hurtigt, at det nok var lidt for billigt for dem.

Det bedste fund jeg personligt har gjort, gjorde jeg hos et ungt par der bare stod og skulle af med nogle ting, de havde arvet.

De havde en gammel radio i træ, der bare var fantastisk lækker, og da de sagde, de bare skulle have 15 kroner for den, så slog jeg til med det samme. Den står i min stue i dag, og den dur endnu.

 

Muhs solgte dyr stol alt for billigt

 

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg, da jeg i det andet dødsbo jeg nogensinde havde været i. Her faldt jeg over en stol, jeg synes var enormt flot, og som jeg godt kunne se, måske var noget særligt. Jeg havde den stående i lang tid uden at sætte den til salg, efter købet, fordi jeg ikke kunne finde billeder af den nogen steder, så jeg havde ingen anelse om, hvem der havde lavet den, og hvad jeg skulle tage for den. Jeg spurgte også flere, mere erfarne kolleger, men ingen kendte den.

Til sidst satte jeg den til salg for 1500 kroner, men jeg endte med at sælge den for 1200 kroner til et ungt par, hvor kvinden skulle åbne sin egen psykoterapeut-klinik, og ville bruge stolen der. De var lykkelige for stolen, og jeg var også glad for handlen.

Det var jeg lige indtil, jeg en dag faldt over stolen på en hjemmeside, jeg sad og kiggede på. Jeg trak vejret dybt, og klikkede på den. Det viste sig, at være en “Metropolitan Chair” tegnet i 1949 af Ejner Larsen og Aksel Bender Madsen og den går altså sædvanligvis for omkring 15.000 kroner. Det gjorde ondt i stoltheden i et par dage, men jeg er glad for, at jeg solgte stolen til nogen, der blev glade for den, og jeg fik jo trods alt mere for den end jeg selv havde givet.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel, så må det være: Køb med hjertet. Alle og enhver kan gå ud og bruge penge på en “Bamsestol” og vise den frem, men de bedste handler, det er dem, man har lyst til at have stående og til at vise frem for andre, fordi de er noget særligt.

Consent preferences