TOP
Jan Futtrup Kjær

Brugte tips: Mit første salg var en pose kirsebær

IT-iværksætteren Jan Futtrup Kjær lavede sit første salg som seks-årig og det gjorde, at han fik øjnene op for en verden af muligheder.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, var en handel, jeg gjorde i 1981, da jeg var seks år gammel.

Da solgte jeg en pose med kirsebær fra mine forældres have for hele 50 kroner, fortæller Jan Futtrup Kjær til www.GulogGratis.dk.

Lige der, med penge i hånden og en glad kunde, åbnede der sig en helt ny verden for mig.

Jeg opdagede, at hvis man var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, med det rigtige produkt, så kunne man gøre en god handel.

Den handel opfylder for mig alle kriterierne for en god handel, i og med at det var en handel, hvor begge parter gik derfra glade og tilfredse med, hvad de hver især havde fået.

Derfor er det den vigtigste handel, jeg har gjort, selvom jeg har gjort mange handler efterfølgende.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, var faktisk en handel, jeg gjorde over en længere årrække.

For sådan en som mig, er min tid en vare jeg sælger, og over flere år lykkedes det mig ikke at sætte den rette pris på, hvad jeg skulle have for at arbejde.

Som mange andre havde jeg startet min karriere med en ydmyghed og en lyst til at arbejde med alt, hvad jeg kunne komme i nærheden af, men efter jeg havde fået de første mange tusinder timers erfaring på relativt kort tid, burde jeg have været bedre til at se mit eget værd og koncentrere mig om nogle opgaver i stedet for bare at takke ja til alt, der blev præsenteret for mig.

Men i flere år arbejder jeg i alt for mange timer med alt for mange ting for få penge, og det var en dårlig handel.

Hvis jeg skal give gode råd videre har jeg tre ting, jeg gerne vil videreformidle.

Først og fremmest skal folk huske på ikke at forsøge snige en handel igennem. Hvis du har noget, du vil sælge, så kom ud og sig det.

Man kan godt blive bange for at sælge noget, især hvis det er noget, man har lagt kræfter og hjerteblod i, men man spilder sin egen og andres tid ved at forsøge at snige et salg ind.

For det andet vil jeg råde folk til at gøre handler, der er gode for begge parter – ikke kun for dem selv. Det er uambitiøst bare at forsøge at snyde nogen til at handle med én, og på langt sigt kan det heller ikke betale sig.

Sidst, men ikke mindst, skal man sørge for, at det man sælger er verdens bedste produkt. Det kan det være på forskellige parametre – men på en eller anden måde skal det være det bedste for andre at købe.

Consent preferences