TOP
Min værste handel var pinligt dum

Brugte tips: Min værste handel var pinligt dum

Den fynske revyboss Jan Schous bedste handel er en lejlighed i Berlin, den værste, var et mislykket forsøg på at købe aktier i Disneyland i Paris.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, er uden sidestykke min lejlighed i Berlin.

Da jeg købte den for seks-syv år siden, havde jeg kun været i byen nogle få gange for at se teater, men i dag besøger jeg byen flere gange om måneden.

Det fortæller revymanden Jan Schou til www.GulogGratis.dk.

Selve lejligheden var en god handel. Jeg købte den på det rigtige tidspunkt, og den er meget mere værd nu, end den var, da jeg købte den.

Men det er ikke det vigtige. Jeg har ingen planer om at skulle af med lejligheden igen nogensinde. Men handelen er god, fordi jeg bruger den lejlighed, så ofte jeg overhovedet har mulighed for det. Lejligheden ligger fantastisk: I Schöneberg-kvarteret med udsigt til den balkon, hvorfra Kennedy holdt sin berømte “Ich bin ein Berliner”-tale.

Jeg optræder ofte fredag og lørdag, og afhængigt af hvor jeg befinder mig i landet, flyver eller kører jeg så til Berlin lørdag aften og tilbringer gerne fire dage dernede ad gangen.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, er simpelthen så dum, at det er pinligt.

For mere end 20 år siden, året før Disneyland åbnede i Paris, så jeg en annonce i Frederiksberg Bladet, hvor man kunne købe aktier i det kommende Disneyland for 1.000 kroner.

Jeg havde i forvejen tænkt på at investere i aktier, og jeg var også interesseret i underholdningsindustrien, så jeg tænkte, at det var en god idé og skrev en check på 1.000 kroner, som jeg sendte med posten til adressen i annoncen. Der gik lang tid, uden at jeg hørte noget, så i sidste ende tog jeg kontakt til Frederiksberg Bladet.

De kunne fortælle mig, at jeg langt fra var den første til at ringe, men at jeg tilsyneladende var faldet for en svindler – en slags gammeldags udgave af de e-mails, der i dag lover guld og grønne skove, hvis bare man lige indbetaler nogle penge. Bladet havde heller ikke fået betaling for annoncen, og manden bag var ikke længere at træffe på den adresse, han havde opgivet. Jeg prøvede at kontakte politiet, men de sagde kort og godt, at de penge kunne jeg godt opgive at se igen. Jeg havde været for dum.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel, så må det være, at man skal huske at rådføre sig med nogen, der ved mere end en selv, når man skal gøre en stor handel. Det er nok forskellen på, hvad der gik godt, da jeg købte lejligheden i Berlin, og ikke mindst hvad der gik galt, første gang jeg forsøgte mig med aktier.

Consent preferences