TOP
Michael Ahlefeldt

Brugte tips: Min bedste handel er en sejlbåd

Greve Michael Ahlefeldt fra Egeskov Slot købte for et år siden en gammel sejlbåd, som han er lykkelig for. En romaskine var til gengæld ikke sagen.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, er langt fra den dyreste handel, jeg har gjort. Det er faktisk en af de billigere.

Det fortæller greve Michael Ahlefeldt fra Egeskov Slot til www.GulogGratis.dk.

I august sidste år valgte jeg at købe en gammel sejlbåd fra 1972.

Jeg havde haft en motorbåd, som jeg ikke rigtigt fik brugt, og derfor valgte jeg at sælge den.

Da jeg så stod hos bådforhandleren, så spurgte jeg ham, om han ikke havde en billig gammel båd, han ville sælge mig, og så viste det sig han havde en flot gammel træsejlbåd stående.

Jeg fik den i august, og har så gået henover efteråret og vinteren og sat den i stand med venners og med professionel hjælp. Jeg har også taget duelighedstegn til sejlbåd i perioden.

Det er helt fantastisk, som voksen mand at få lov at lære en helt ny måde at sejle på, og det er som at lege, når jeg er ude på vandet i det Sydfynske Øhav alene eller sammen med min ældste datter, hvis kælenavn – Finne – også er bådens navn.

For tiden, er det sejlturen med den, jeg sniger mig til at gøre om aftenen. Så skal jeg ud på vandet i sejlbåden, og jeg elsker det.

Derfor, er det nok den bedste handel jeg nogensinde har gjort.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort var, da jeg købte en romaskine.

Jeg havde en plan om, at jeg skulle i form og så snakkede jeg med en eller anden fyr, der havde forstand på den slags og han sagde, at en romaskine var en fantastisk måde at gøre det på.

Det var det bare ikke for mig. Jeg har stort set ikke brugt den, siden jeg købte den for fem-seks år siden, og den står stort set ubrugt hen i kælderen, bortset fra, når nogle besøgende børn indimellem morer sig med at køre frem og tilbage på sædet.

Nu, hvor jeg snakker med dig, kommer jeg til at tænke på, at jeg måske burde sætte den til salg i Gul og Gratis en af dagene.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel, så må det være, at man hellere skal fokusere på at købe det, der vil gøre en glad, end at købe noget der er dyrt.

Det er ikke de dyreste ting, du nødvendigvis bliver gladest for at bruge.

Tværtimod, kan man ofte få nogle af de ting, der kan gøre allermest glæde, for næsten ingen penge.

Man skal bare huske sig selv på, at det er ok at lade sig begejstre og lege.

Consent preferences