TOP
Lasse Spang Olsen glad for fynsk hestehandel

Brugte tips: Lasse Spang Olsen glad for fynsk hestehandel

Lasse Spang Olsen har både gjort gode og dårlige hestehandler. Bedst erfaring har han på Fyn – værst er hans erfaring med nordjyske hestehandlere.

Den bedste handel, jeg har gjort, var at købe hesten Sundawner. En lille, elegant og kælen hest.

Jeg havde købt ham på Fyn, og fordi jeg fik ham billigt, og Fyn er langt væk fra, hvor jeg bor, havde jeg købt ham ubeset.

Det fortæller filmmanden Lasse Spang Olsen til www.GulogGratis.dk.

Jeg havde bare set ham på et billede og snakket lidt med hestehandleren. At ordet “hestehandler” sommetider bruges som en betegnelse for svindlere, kan ærlige hestehandlere, jo sådan set ikke gøre for.

Men de fleste udtryk, der hænger ved, har jo en berettigelse, og at bruge betegnelsen “hestehandler” i nedsættende betydning er faktisk ofte velvalgt.

Derfor blev jeg overrasket, da hestetransport-chaufføren med grødet stemme sagde: “Du har dælme gjort en handel, der er en vendelbo værdig.”

Jeg ved stadig ikke helt hvad det betyder, men jeg tror det er noget meget positivt og jeg valgte straks at blive meget stolt af mit forretningstalent. Det var da også en helt vidunderlig lille og glad hest.

 

Lasse Spang Olsen glad for fynsk hestehandel

Filmmanden Lasse Spang Olsen har haft held med at købe en hest ubeset på Fyn, da han prøvede det samme i Nordjylland var heldet dog sluppet op.

 

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, var at købe hesten Pintic. Jeg købte ham i Nordjylland, og igen gjorde jeg det ubeset.

Denne gang af en nordjyde, men det var jo gået så glimrende sidst.

Denne hest var dyrere end sidst, så jeg fik en dyrelægerapport lavet. Sælgeren kendte heldigvis en dyrlæge, og jeg fik ham også til at sende mig film og billeder.

Her er det så, at berettigelsen for ordet “hestehandler” om en snydetamp, kommer ind. Da jeg stod og modtog hestetransporten, kom chaufføren mut ud af sin bil, trak hesten ud og kørte igen uden en lyd.

Denne gang var der ingen rosende ord om mine forretningstalenter.

Det første, hesten gjorde, var at bide mig, stejle og stikke af. Den sparkede Sundawner, skræmte alle de andre heste på folden, ødelagde stalddøren og knækkede et drikketrug af.

Den viste sig, ud over verdens værste temperament, at have en uhelbredelig vorte i det ene øjenlåg og et blindt, helt hvidt øje.

Alle billeder og film, jeg havde fået fra hestehandleren, var optaget fra den anden side. Dyrlægerapporten omtalte ikke øjet, men det viste sig, at dyrelægen var svigerfar til hestehandleren.

Jeg var faktisk imponeret over SÅ dårlig en handel, jeg havde lavet. Måske er det dét der hedder en vendelbo-handel? Jeg ved det ikke. Betydningen gælder i hvert fald nok kun for den ene part.

Hvis jeg skal give et godt råd videre er det: Køb ikke en hest ubeset af en nordjyde. Og hvis du alligevel gør det, så tjek at billederne faktisk ER optaget fra begge sider og ikke bare er spejlvendt.

Consent preferences