TOP
Jakob Krogh

Brugte tips: Kontant-vært er indimellem naiv

Til daglig jagter Kontant-værten Jakob Krogh lidt for smarte forretningsfolk, men når han selv skal gøre en handel, er han stadig alt for naiv, indrømmer han.

Min bedste handel ligger vel en 6-7 år tilbage. Vi var et par kammerater, der gerne ville på Roskilde Festival, men vi havde ikke rigtig råd til at betale fuld pris på billetterne.

Derfor besluttede vi os for ikke at købe billetter gennem festivalen, men at have is i maven og se, om ikke vi kunne købe billetterne gennem nogen der havde fortrudt, at de havde købt dem.

Det fortæller Kontant-værten Jakob Krogh til www.GulogGratis.dk. Han fortæller videre:

Året før havde det været et rædsomt vejr, og derfor regnede vi ikke med at festivalen ville blive udsolgt, og så håbede vi på at vi kunne få fat på nogle billige billetter i sidste øjeblik.

Desværre for os var vejret godt det år. Derfor kunne festivalen lige pludselig annoncere, at de havde udsolgt.

Så begyndte vi at panikke en lille smule. Vi begyndte at kigge på internettet efter brugte billetter, men her solgte folk dem allerede for mere end de selv havde givet for dem.

Helt paniske sad vi bare og trykkede opdater, for at se om ikke der blev sat nogle nye billetter til salg. Pludselig dukkede et opslag op fra en pige, der bare SKULLE af med sine billetter.

Lynhurtigt ringede vi til hende. Vi sagde til hende, at hun da vist var lidt sent ude med at sælge de billetter, og tilbød hende så at købe dem for halv pris.

Hun tænkte lidt over det, men sagde til sidst ja, til vores store begejstring.

Når det kommer til dårlige handler, skiller en enkelt sig ud.

Jeg kite-surfer (surfer spændt fast til en drage, red.). Da jeg begyndte at gå op i sporten, var jeg nødt til at skaffe mig mit eget udstyr.

Desværre for mig, købte jeg det af en lidt for smart sælger.

Selvom jeg fra starten var kritisk, overbeviste han mig om, at det ikke var noget problem, at seletøjet der forbinder én til dragen sad lidt løst og at det ikke var noget problem, at der manglede en sikkerhedssplit, fordi den ville jeg selv bare pille af.

Det betød selvfølgelig en hel masse, viste det sig, da det kom til stykket.

Selv om jeg arbejder med forbrug til daglig, har jeg ikke lommen fuld af gode råd til at gøre en god handel. Som vært på Kontant jagter jeg hver eneste uge svindlere, alligevel er jeg pudsigt nok stadig overbevist om, at folk da aldrig kunne finde på at snyde, når jeg selv handler. Hvis jeg skal komme med et par råd, er det vigtigt, at man gør sit hjemmearbejde ordentligt – hvad er varens realistiske pris, hvad vil jeg betale og hvad er min smertegrænse.

Consent preferences