TOP
Kold krejler i Egypten

Brugte tips: Kold krejler i Egypten

Thijs van Tilburgs bedste handel kostede fem kroner – hans værste kostede tusinder – men også masser af tid og bekymringer.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg på en rejse til Egypten for seks-syv år siden.

Det fortæller Thijs van Tilburg til www.GulogGratis.dk.

Jeg var af sted sammen med en kammerat, og vi boede på et helt forfærdeligt all-inclusive hotel midt ude i ingenting, da det en dag gik op for min kammerat, at han akut manglede en negleklipper.

Derfor gik han ned til hotellets lille turistshop for at købe én. Han fandt også én, men den kostede 12 kroner, eller det samme som tre øl, og det var for dyrt, syntes han, så han besluttede sig for at prutte om prisen.

Det havde han dog ikke meget held med, og han vendte rasende tilbage til hotelværelset uden negleklipperen – de havde ikke villet slå noget af prisen.

Jeg spillede lidt smart og sagde til ham, at jeg nok skulle få pruttet den ned i pris.

Jeg gik ned til butikken, kiggede mig lidt omkring og samlede så negleklipperen op. Jeg gik hen, helt stille og roligt, og snakkede med dem om, hvad de skulle have for den – og kort efter kunne jeg gå hen til min kammerat med negleklipperen, som jeg havde købt for fem kroner.

Det handlede i virkeligheden om, at jeg ikke var desperat for at købe negleklipperen, og det kunne jeg ærligt sige til dem, og så endte jeg altså med en bedre handel end min kammerat.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, var, da jeg for et par år siden investerede i en procentdel af en bar på Malta. Jeg har en ven, der bor og arbejder dernede, og det var gennem ham, jeg fik muligheden for at investere i baren.

Problemet er ikke så meget de 100.000 kroner, jeg investerede i baren. Jeg ved på nuværende tidspunkt ikke, om de er blevet mere eller mindre værd siden min investering, men til gengæld har investeringen kostet mig rigtigt mange ærgrelser.

Det er helt grundlæggende problematisk at investere i noget, som ligger så langt væk, at det er svært at følge med i det daglige arbejde.

Oven i købet har der så været en hel masse problemer i baren, hvor der er forsvundet penge fra kasseapparatet og den slags. Det har gjort, at jeg har skullet bruge en masse kræfter og negativ energi på at være irriteret og bekymret og på at sende vrede mails ned til min ven på Malta, selvom det jo ikke er hans skyld, at der har været problemer.

Selvom der er kommet orden i sagerne nu, fortryder jeg min investering, fordi den har fyldt mig med negativ energi så mange gange – så den handel havde jeg gerne været foruden.

Consent preferences