TOP
Købte antik Buddha til en 50'er

Brugte tips: Købte antik Buddha til en 50’er

Peter Mosbek Johannessen faldt engang over en tibetansk buddha-figur til en god pris, men er engang blevet snydt til at købe fotokopier.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg for omkring halvandet år siden, da jeg var på loppemarked i Aunslev.

Det fortæller tidligere køkkenchef på blandt andet Sct. Knuds golfklub i Nyborg og Cuckoos Nest i Odense Peter Mosbek Johannessen til www.GulogGratis.dk.

Her fandt jeg, i en bunke med en hel masse andet, en meget gammel tibetansk buddha-figur.

Asiatiske antikviteter som den er altid populære, så jeg var godt klar over, at den var interessant, da jeg fandt den og jeg kunne hurtigt konkludere, at der ikke var tale om en kopi.

Damen, der havde sat den til salg, havde sat et prisskilt på den. 50 kroner. Jeg kunne godt have prøvet at prutte om prisen, men det synes jeg ikke havde været fair i sådan et tilfælde, så jeg købte den bare.

Jeg satte den kort efter til salg på Lauritz.com og fik 4.500 kroner for den.

Hvis jeg havde ventet til i dag, havde den været endnu mere værd, for det er et marked der er vokset siden da.

Den værste handel jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg også på et online-auktionshus. Jeg vil dog undlade at nævne hvilket.

Jeg var faldet over, hvad jeg troede var en serie litografier af kunstneren Jens Nielsen, som jeg holder meget af, og i øvrigt også har adskillige billeder hængende af.

Jeg købte dem uden at tage ud og se dem i showroomet, og jeg betalte 1.000 kroner for dem.

Min skuffelse var stor, da de ankom.

Med det samme jeg fik dem i hånden kunne jeg se og mærke, at der bare var tale om fotokopier.

Jeg valgte ikke at klage over handlen eller gøre noget ved det.

I stedet har jeg dem liggende, som en påmindelse om, at jeg for fremtiden skal gøre mit forarbejde inden jeg handler.

Hvis jeg skal give et godt råd videre, til nogen der gerne vil gøre en god handel til dem selv, så må det være, at man skal huske at mærke efter, om det er noget, man vil blive glad for at have stående i flere år fremad.

Er det det, er det jo nærmest lige meget med prisen.

Hvis jeg som fagperson skal give et godt råd videre, så må det være, at man ofte kan gøre gode handler på ting af de dygtige danske keramikere.

Det kan for eksempel være Kähler eller Arne Bang, der har lavet masser af unika ting, der nok skal blive flere penge værd med tiden.

Økonomisk er det bedre end at investere i en Lyngby vase, der jo godt nok er pæn, men som fuldstændigt ligner alle de andre Lyngby vaser.

Consent preferences