TOP
Køb for glædens skyld

Brugte tips: Køb for glædens skyld

Soulaima Gouranis bedste investering var, da hun tog sig en lederuddannelse. Købet af et sommerhus, da priserne var højest, ærgrer hun sig over.

– Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, må være den halve million, det kostede mig at tage min MBA (lederuddannelse, red.).

Det fortæller Soulaima Gourani til www.GulogGratis.dk.

– I mit virke som foredragsholder møder jeg rigtig mange mennesker, der fortæller, at de ville ønske, de var noget andet og havde taget en anden uddannelse, men det er sjældent, jeg møder folk, der er villige til at lave den investering, det er at lave de ændringer, der skal til.

Jeg havde kun en handelsuddannelse og var i sin tid blevet erklæret uegnet til gymnasiet, og jeg kunne kun få job, som jeg ikke var tilfreds med, men så valgte jeg at investere i mig selv, og det har jeg ikke fortrudt, selvom det kostede mig en halv million kroner at gennemføre uddannelsen, og jeg måtte betale af på den i fire-fem år bagefter, men den har gjort, at jeg kan udleve mine drømme.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, må være det sommerhus, min mand og jeg købte i 2007.

Det er et stort hus i Billund, og vi betalte rigeligt med millioner for det, lige da priserne var højest, og selvom det er et sted, vi er glade for, så er det surt at have betalt så meget mere for det, end det er værd i dag.

Mit gode råd hænger faktisk lidt sammen med lige præcis det.

Hvis jeg skal give ét godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel, så skal det være, at hvis man som almindeligt menneske skal investere i ejendom, så skal det være fordi man kan få noget nytteværdi ud af det og ikke bare for at spekulere.

Det gælder faktisk alle ting, man køber. Man skal ikke købe noget, man ikke bliver glad for at have, bare fordi man håber det bliver mere værd. Det er sjældent besværet værd, og man får ikke det ud af sine penge, som man burde.

Personligt har jeg det også sådan, at den dag jeg betaler 15.000 kroner for en håndtaske, og det er der mange kvinder i min position der gør, så må man gerne skyde mig.

Jeg kan godt lide håndtasker, men det der er sådan noget, man køber for at få status, og ikke fordi man reelt har brug for det. Så er der andre ting, jeg hellere vil bruge mine penge på.

I min familie er vi i stedet gået i den anden grøft og køber eksempelvis i dag udelukkende brugte møbler og gerne nogle, vi kan bruge en weekend på at renovere.

For os har det meget mere værdi at købe noget med sjæl end at købe helt nye ting fra Ikea.

Consent preferences