TOP
Karsten Hønge kørte gratis på motorcykel

Brugte tips: Karsten Hønge kørte gratis på motorcykel

SF’eren Karsten Hønge fra Odense har kørt gratis på en motorcykel i tre måneder, men han snyder sig selv, når han bliver grebet af stemningen i en boghandel.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, var da jeg købte en næsten ny Honda Goldwing Interstate-motorcykel under en rejse til USA i 1984.

Det fortæller den fynske politiker, Karsten Hønge til www.GulogGratis.dk.

Jeg fandt motorcyklen via en annonce i avisen Los Angeles Times, der på det tidspunkt havde et oplag på omkring en million aviser.

Jeg havde været i byen i et par dage og havde undersøgt markedet for motorcykler, sådan at jeg vidste, hvad jeg kunne forvente at skulle betale, og så fandt jeg altså frem til en mand, der skulle af med sin næsten nye motorcykel.

Det var en kæmpestor maskine – en af de største motorcykler i verden på det tidspunkt – og det var ikke én, jeg ville have mulighed for at eje herhjemme i Danmark, og det er selvfølgelig med til gøre det til en endnu mere fantastisk handel.

Det vigtigste var dog, at jeg – efter at have kørt på den i over tre måneder – selv indrykkede en annonce i Los Angeles Times.

Der var kun en enkelt af avisens omtrent en million læsere, der ringede til mig, men jeg havde is i maven, og det lykkedes mig at få det samme for den, som jeg havde selv havde givet.

Jeg har lavet det samme trick en enkelt gang mere, nemlig da jeg rejste i Australien, hvor jeg købte og solgte en BMW K100RT.

 

Karsten Hønge kørte gratis på motorcykel

 

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, er faktisk en handel, jeg gør gang på gang. Det sker alt for ofte, at jeg går ind i en boghandel og ser en ny debatbog eller biografi, som jeg gerne vil læse, og så bliver jeg grebet af stemningen og køber den til fuld pris.

Så tager jeg den hjem og lægger den i den bunke af bøger, jeg har, som jeg gerne vil læse – der ligger gerne mindst fem i forvejen – og så får den lov at ligge der i et halvt til et helt år. Når jeg så endelig får tid til at læse den, så koster den en tredjedel af prisen nede i boghandelen, og det kunne jeg jo altså lige så godt have betalt for den, hvis bare jeg havde tænkt mig om.

Men den fælde falder jeg altså i gang på gang, stadigvæk.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel, så må det være, at man skal have is i maven.

Det er, hvad der gjorde, at jeg har kunnet lave gode handler med brugte motorcykler i udlandet – også andre gange end den ovennævnte – og det er, hvad der går galt for mig, når jeg går ind i en boghandel.

Consent preferences