TOP
Joachim Knop har lavet det bedste og værste huskøb

Brugte tips: Joachim Knop har lavet det bedste og værste huskøb

Skuespiller Joachim Knop har haft både held og uheld på boligmarkedet. Et heldigt huskøb har tjent ham millioner, mens et sommerhus trak den anden vej.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, må være, da jeg købte mit byhus på Østerbro i København i starten af nullerne, og som jeg stadigvæk bor i i dag.

Det fortæller Joachim Knop, skuespiller og operasanger, til www.GulogGratis.dk.

I tiden efter jeg havde købt huset, steg det med omkring en million kroner i værdi hvert år, så hvis man bare ser på det økonomisk, er det suverænt den bedste investering, jeg har foretaget mig.

Men endnu vigtigere er det, at det er et hus, vi er lykkelige for at bo i, og et skønt område.

Det er på den samme vej, som jeg er vokset op på, så da jeg så, at huset var til salg, var det bare med at slå til.

I forhold til huskøb har jeg altid lyttet til min gamle far, der – ligesom ejendomsmæglerne i øvrigt – altid siger, at de vigtigste ting ved en ejendom er beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, og det her hus ligger bare et skønt sted.

Vi havde egentlig ikke råd til det, min kone og jeg, da vi købte det, men valgte at slå til og så leje stueetagen ud i starten, før vi havde børn, og så overtage hele huset, efterhånden som vi fik råd.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, er sjovt nok også et hus, men dog et sommerhus. Nogle år efter succesen med det første hus, valgte jeg at investere i et sommerhus. Min bank rådede mig nu ellers til at begynde at spare op til min pension, men tiderne var jo gode, og huspriserne bare steg og steg, så det var jo en fornuftig investering, fortalte jeg dem.

Omtrent dagen efter købet begyndte priserne at falde i området, og det blev bare ved og ved, så det, jeg troede var en god handel, var faktisk en rigtig dårlig én.

Hvad der dog var værre var, at vi egentlig ikke gad bruge sommerhuset, og i de to år vi ejede huset, sov vi der måske fem gange, så da vi solgte det med et tab på en halv million, havde vi altså betalt omtrent 100.000 kroner per overnatning.

Når jeg tænker på handelen nu, kan jeg godt se, at jeg lod mig forføre af idéen om hurtig profit. Huset lå egentlig ikke særligt lækkert placeret og i det forkerte område i forhold til, hvor det er fedt at have sommerhus.

Hvis jeg skal give et godt råd videre, så må det være, at man skal lade være med at købe ejendom som en investering. Man skal købe det, fordi det er et skønt sted, der ligger godt, og stiger det så i pris, så er det en bonus, man kan tage med. Men helt generelt så skal man hellere sikre sig, at man har købt noget, der er attraktivt. Så er chancen for, at andre senere vil betale mere for det også større.

Consent preferences