TOP
Jes Dorph-Petersen

Brugte tips: Jes Dorph købte bil efter våd aften

Jes Dorph-Petersen købte en bil af en god ven efter en våd aften, og den blev hans følgesvend i årene derefter.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, er jeg ikke i tvivl om. Det var en bil, jeg købte af min ven Claes.

Jeg fik lokket ham til at sælge den til mig under sådan en rigtig våd rødvinsaften i 1994.

Det fortæller tv-manden Jes Dorph-Petersen til www.GulogGratis.dk.

Bilen var fra slutningen af firserne og var en sort Volkswagen Golf Manhattan.

Helt sort, bortset fra en rød ramme foran rundt om kølergrillen, og så havde den fire forlygter.

Det var en fantastisk bil, som jeg var helt forelsket i. Jeg havde den i seks år, indtil motoren brød sammen, og i den tid, jeg havde den, boede jeg praktisk talt i den. Jeg kørte i den til Odense hver dag, og jeg nød det. Den bil var ren kærlighed. Da den efter seks år brød sammen, var den helt gul indvendig, fordi jeg havde røget i den, og fordi motoren var røget, solgte jeg den til skrotpris. Alligevel kigger jeg stadig, om det er den, hver gang jeg ser en bil af den type køre forbi, og jeg ved, at jeg ville kunne genkende den, hvis jeg så den, selv efter alle disse år.

Det er en bil, der for mig var ligesom en hund, man har været glad for. Jeg kan stadig tage mig selv i at savne den, fordi den var så sød.

Den værste handel, jeg nogensinde har lavet, kunne have været mange forskellige ting, men én handel, jeg kommer i tanke om, er én, jeg lavede for omkring ti år siden.

Jeg gik ind i en sportsbutik og købte to træningsbænke, så jeg kunne komme i form. De kostede mig i omegnen af 6.000 kroner, og jeg slæbte dem hjem med gode planer om, at nu skulle jeg bare i form.

Jeg installerede dem i kælderen, og så brugte jeg dem ikke en eneste gang de næste 9 år til andet end at hænge vasketøj på.

Det var sådan en ting, man køber med de bedste intentioner om, at nu skal man være fit, men jeg glemte måske i skyndingen, at det også krævede noget arbejde af mig selv.

Hvis jeg skal give et godt råd videre om, hvad der skal til for at gøre en god handel, så vil jeg ud fra mine erfaringer sige, at det vigtigste er at mærke efter, om det virkelig er noget, man vil have.

Det er læren med den bil, jeg købte.

Omvendt er jeg også enormt god til at købe ting, jeg ikke får brugt. Eksempelvis kommer jeg ofte til at købe sko, som jeg ikke får brugt.

Man skal bruge sine penge på de ting, du virkelig kommer til at elske, og ikke på alt muligt andet.

Det må være det bedste råd, jeg kan give.

Consent preferences