TOP

Brugte tips: Jeg købte ti for høje telefonbokse

Ti telefonbokse er den værste handel Uffe Elbæk nogensinde har gjort.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, var det første maleri jeg købte i mit liv. Det er vel 15 år siden nu. Det var et maleri af den århusianske maler, Steen Larsen. Et fremragende naturalistisk billede.

Der fortæller Uffe Elbæk til www.GulogGratis.dk.

Dengang syntes jeg, at prisen var uhørt høj. Følte mig meget ekstravagant, da jeg betalte de 15.000 kroner billedet kostede. Jeg havde aldrig købt kunst, der var så dyrt, men jeg skulle bare have det, fordi billedet i den grad talte til mig. Og det gør det stadig den dag i dag.

Jeg har aldrig fortrudt det køb. At det så i øvrigt er steget i værdi til det femdobbelte siden jeg købte det er en anden historie.

 

 

Den værste handel, jeg har gjort, var da jeg var rektor på KaosPiloterne og havde fået den idé, at det ville være sjovt at have gamle telefonbokse stående på alle etager i vores bygning. For de fleste af lokalerne var åbne kontorlokaler, hvor det nogen gange kunne være svært at få ro til at tale telefon, hvilket man så kunne gøre ved at gå ind i en af de opstillede telefonbokse. Det var idéen. Og den fejlede ikke noget. Men det gjorde min evne til at beregne højder. For efter at jeg havde købt 10 gamle telefonbokse af Jydsk Telefon, som det hed den gang, viste det sig, at telefonboksene var nøjagtig toenhalv centimeter for høje til at kunne komme ind i elevatoren.

Vi forsøgte alle mulige og umulige løsninger. Men telefonboksene var bare for høje. Hvilket betød, at de fik lov til at stå i vores baggård et års tid, før vi fik givet dem videre til nogen der kunne bruge dem.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel må det være; køb kun det du virkelig har brug for eller som gør dig rigtig glad. Ligegyldige handler er ligegyldige handler.