TOP
Daniel Buchwald

Brugte tips: – Jeg har stadig dårlig samvittighed

Fotograf Daniel Buchwald har stadig dårlig samvittighed over salget af en knallert.

Den bedste handel jeg nogensinde har gjort, må være et stort Ikea-klædeskab som jeg fik gratis hos en bekendt af en ven, og som jeg efter at have brugt det i 3-4 år solgte videre for 2.000 kroner.

Det fortæller fotograf Daniel Buchwald til www.GulogGratis.dk. Han fortæller videre:

Ham, der havde skabet, skulle bare af med det, så det stod til gratis afhentning på Kochsgade i Odense. Jeg var lige flyttet ind i en lejlighed i 3-400 meter derfra, så selvom skabet var stort og tungt, var det ikke det store problem for mig, at få det hjem til min nye lejlighed.

Her stod det, og var flittigt brugt, de næste 3-4 år, indtil jeg skulle flytte igen. Så satte jeg det til salg, og så kom der et ægtepar med en Ikea-trailer de havde været ude og låne, skilte skabet ad og tog det med. Og de gav mig lige 2.000 kroner for det, så det var ikke nogen skidt handel.

Min værste handel, er faktisk en handel, som jeg den dag i dag stadig har dårlig samvittighed over, at jeg lavede.

Jeg havde byttet mig til en Yamaha Sting-knallert, da jeg var 16-17 år gammel. Den kørte fint i starten, men så tunede jeg den, og pludselig kunne den kun køre i ti minutter før den gik ud. Jeg besluttede mig for, at sætte den til salg, og da køberen kom, kunne den jo sagtens starte og han kunne køre på den, så han betalte mig 1.800 kroner for den. Jeg hørte aldrig fra ham igen, så måske var han bare en haj til at reparere knallerter eller det der skulle til, var måske bare en lille justering, men jeg har stadig dårlig samvittighed over, at jeg solgte en knallert, som jeg vidste ikke var i orden.

Hvis jeg skal give et godt råd til andre om, hvordan man gør en god handel, må det være, at man skal vide noget om det man køber, eller have nogen med, der har forstand på det.

Og prøv så vidt muligt altid tingene før du køber dem.

Consent preferences