TOP
Jeg har investeret i mig selv

Brugte tips: – Jeg har investeret i mig selv

Iværksætteren Michael Eis fortryder især de investeringer, han ikke har lavet.

Min bedste handel kan vel være to forskellige ting. Hvis man ikke kigger på penge, er det helt klart den tid, jeg har investeret i mig selv, der er den bedste handel, jeg har lavet.

Med alderen er jeg blevet bedre til at bruge tid på mig selv, min kone og mine børn eller med mine venner, og det er den bedste investering jeg kan lave.

Det fortæller Michael Eis, som bor i Middelfart og driver crowdfunding-sitet www.boomerang.dk til www.GulogGratis.dk. Når det kommer til penge, så er en lejlighed i udlandet, det bedste han har investeret i.

– Hvis man ser på penge, er min bedste investering, da jeg for seks-syv år siden købte en lejlighed i Berlin.

Dengang var lejlighederne dernede ikke så dyre, som de er i dag, så i modsætning til de fleste andre steder har det været fornuftigt at investere i fast ejendom der. Derudover hænger min lejlighed rigtigt godt sammen med mit andet kriterie. Det er nemlig lidt af en “get away”-lejlighed, som jeg kan tage ned i, når jeg har brug for at smide alt det, jeg har i hænderne, og bruge tid med min familie eller venner.

De værste handler kan man også gøre op i penge og i, hvad der har skabt mest ærgrelse. I forhold til penge har jeg især lidt tab i forbindelse med bilkøb. Særligt da jeg for 10 år siden overbeviste mig selv om, at en BMW 325i Touring var en bil, jeg ikke kunne leve uden. Jeg købte den for 325.000 kroner blot for at sælge den igen to år senere for 140.000 kroner.

Men de handler, der har skabt mest ærgrelse hos mig, har været dem, jeg ikke har gjort. For en del år siden blev jeg tilbudt to malerier af Michael Kvium for 36.000 kroner – de går i dag for flere hundredetusinder kroner stykket.

Mine bedste råd til andre må være, at man skal følge sit første instinkt og turde tage en chance – og gerne gøre det ikke bare én, men tre-fire gange, så skal man nok lykkes med noget af det man prøver på.

Consent preferences