TOP
Mette Bluhme Rieck

Brugte tips: – Jeg blev snydt for en iPhone

Tv-værten Mette Bluhme Rieck elsker at gå på auktioner og finde gode tilbud. Til gengæld har hun dårlige erfaringer med at handle på internettet.

Den bedste handel, jeg for nylig har indgået, var forleden på en auktion.

Jeg elsker at gå på auktioner, selvom jeg ofte kommer hjem med noget helt andet, end jeg har planlagt, og det på den måde kan være lidt dyrt.

Denne her gang var jeg på auktion i Egå, og de havde en del cykler med, som de solgte for politiet. Jeg fandt en virkelig lækker cykel, som jeg betalte 1.500 kroner for. Efter en tur til cykelsmeden, der kostede 600 kroner, var den så god som ny.

Jeg kunne nemt have betalt 6.000 kroner for noget tilsvarende. Derfor nyder jeg det ekstra meget, når jeg suser rundt på den.

Det fortæller tv-værten Mette Bluhme Rieck til www.guloggratis.dk. Men det har ikke kun været gode handler hun har lavet:

Den værste handel, jeg har lavet, er jeg slet ikke i tvivl om. For nogle år siden ville jeg købe en Iphone til min lillesøster via Den Blå Avis’ hjemmeside. Det var lige da den nye Iphone 4 var kommet ud, så der var en masse Iphone 3 til salg.

Jeg fandt en, der var sat til salg til en rimelig pris, uden at det virkede overdrevet billigt.

Jeg havde rimeligt travlt med arbejde i tiden omkring handlen, derfor tænkte jeg mig nok ikke ordentligt om.

Jeg snakkede i telefon med sælgeren, og han lød fornuftig. Han boede i udlandet, men han sendte mig blandt andet et billede af sit pas. Vi aftalte, at jeg skulle overføre pengene udenom en bank, fordi han ikke havde en dansk bank, og der burde mine alarmklokker nok have ringet, men jeg overførte 2.200 kroner til ham, og han skulle sende mig pakkenummeret næste dag, men jeg hørte selvfølgelig aldrig fra ham.

Mit bedste råd, hvis man vil lave en god handel, er at sørge for at vide mere, end den man køber af. Jeg tror, vi er mange, der har den der drøm om at komme ind i en lade og finde en Wegner-stol til salg for 25 kroner.

For tiden rejser jeg rundt og optager tv-programmet Antikduellen med to antikhandlere, og det er, når de får øje på noget, som de ved er mange penge værd, men som ikke ligner det, at de gnider sig tilfredse i skægget. Det er især stentøj og keramik, hvor man kan være heldig at finde noget billigt, der kan sælges dyrt. En gang imellem finder de en grim brun vase til salg for 200 kroner, som de ved er 6.000 kroner værd.

Det handler om at være den kloge, der narrer den mindre kloge, og derfor handler det om at have sin research i orden og vide mere, end den man køber af. Og det gælder altså ikke kun på loppemarkeder, det kan man også sagtens bruge i mere etablerede butikker.

Consent preferences