TOP

Brugte tips: Jan Monrad købte en garage fuld af skilte

Jan Monrad, den ene halvdel af komikerduoen Monrad og Rislund, samler på emaljeskilte, og går ikke af vejen for at købe stort ind, hvis han finder det rigtige.

Jeg har gjort mange gode handler i de 33 år, jeg efterhånden har samlet på emaljeskilte, men én handel stikker alligevel ud for mig.

Det fortæller Jan Monrad til www.guloggratis.dk. Her får du historien om en af hans bedste handler – og hans værste handel:

For 25 år siden var jeg ude for at optræde med Monrad og Rislund til en pælesidningskonkurrence i Karrebæksminde.

Da vi var færdige med at optræde, sad vi i et bådehus sammen med 30 andre mennesker, og jeg spurgte højt ud i lokalet om der var nogen, der havde nogle emaljeskilte, de ville af med.

Så kommer en kvinde hen til mig. Hun er antikvitetsforhandler og hun har garagen fuld af skilte, fortæller hun mig.

Jeg kører med hende hjem, og i garagen har hun 30 møgbeskidte skilte. Jeg kradser lidt i overfladen og kan konstatere, at det bare er støv og spørger hende så, hvad hun vil have for skiltene.

Hun siger 400 kroner pr. styk, og det var, dengang som nu, en rigtig god pris.

Jeg går rundt, og vælger i alt ti skilte ud, som jeg gerne vil købe, og vi handler.

Men da jeg kommer hjem, beslutter jeg mig for, at jeg gerne vil have alle skiltene, så jeg ringer og aftaler, at jeg kan komme og hente resten af skiltene også.

Det er den største samling skilte, jeg nogensinde har købt, og der var virkelig nogle sjældenheder imellem.

Den værste handel, jeg har indgået var dengang jeg ville købe en fødselsdagsgave til en ven, der går meget op i mundharmonikaer. På Lauritz.com fandt jeg et skilt for ”Hohner Mundharmonikaer”, som jeg syntes var perfekt.

Jeg bød på skiltet og fik det til sidst for 2.000 kroner. Da jeg fik skiltet hjem, kunne jeg med det samme se, at der var tale om en replika.

Jeg havde desværre travlt i de dage, så jeg nåede ikke at ophæve handlen inden for 14 dage, som man skal.

Jeg tænkte, at når der var nogen, der ville betale 1.900 kroner for skiltet før, så var der det måske igen, så jeg prøvede at sætte det til salg igen. Men interessen for skiltet var pludselig dalet betydeligt, og det endte med, at jeg måtte sælge det for 300 kroner.

Hvis man vil gøre en god handel som samler, så handler det om at have et ”drive”, der gør, at man gider at kæmpe for at finde de gode handler. Man skal være villig til at køre ud på et eller andet loppemarked, fordi der er en mulighed for at finde noget. At stå op klokken seks om morgenen, som jeg gjorde forleden, for at tage til skiltemesse og være der, når de slår dørene op.

Og så handler det selvfølgelig også om held.