TOP

Brugte tips: Jackpot på et marmorbord

Søren Falk gjorde et kup, da han var med i tv-programmet Antikduellen på DR. Til gengæld fortryder han købet af 150 plastikstole.

Min bedste handel er der måske nogen, der kender i forvejen. Jeg gjorde den nemlig for omkring et år siden i tv-programmet Antikduellen (DR1, red). I programmet var jeg på antikmarkedet Pjot i Rødovre, og her købte jeg et marmorbord til 400 kroner.

Det fortæller Søren Falk fra tv-programmet Antikduellen til www.GulogGratis.dk.

Bordet viste sig dog at være tegnet af ingen ringere end arkitekten Steffen Syrach-Larsen og være udført i det meget sjældne Porsgrunn-marmor. Derfor var det væsentligt mere værd.

Ja, faktisk endte bordet med en hammerslagspris på 21.000 kroner hos Bruun Rasmussen-auktioner.

Men faktisk er det ikke så tit, at jeg gør store gode handler. Det er snarere mange bække små, der udgør min forretning.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, er sværere at komme på.

Jeg gør selvfølgelig mange dårlige handler, men de fleste er så små, at det ikke rigtigt betyder noget.

Der er dog en enkelt handel, jeg kan komme i tanke om. For nogle år siden købte jeg 150 stole på en skole i Hjørring.

Det var nogle gamle 80’er-stole i plastik og metal, og det var ikke fordi, de var så dyre, at det gør noget. Jeg tror, jeg betalte 3.000 kroner for dem, inklusive transporten til København.

Problemet var bare, at jeg simpelthen ikke kunne få dem solgt, og de samtidig fyldte ustyrligt meget. Jeg satte dem mere og mere ned i pris, men solgte alligevel kun tre eller fire stykker. Til sidst endte jeg med at køre dem til en skrothandler, der købte dem til en skrotpris på to kroner stykket.

Den dårlige handel bestod ikke kun i de penge, jeg tabte, men også i al den tid, jeg brugte på stolene, og al den plads de optog, mens jeg havde dem.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel, må det være, at man skal sørge for at læse nogle designbøger.

Det får jeg desværre gjort alt for sjældent, og derfor kan det sagtens ske, at jeg går forbi en ægte Wegner, eller overser en Verner Panton-lampe, selvom jeg selvfølgelig forsøger at følge med.

Derudover, så skal folk nok tænke over, hvor de tror, de kan finde designermøbler. Det er nok nemmere at finde dem i Hellerup end i den fattigste ende af Lolland, og så skal man også bare være heldig nok at finde nogen, der ikke lige ved, hvad det er de står og sælger.