TOP
Jørgen Jørgensen

Brugte tips: Imponerede pigerne med skrigorange Puch

Handelsstandsforeningsformand Jørgen Jørgensens bedste handel, var en Puch 3-gears knallert. Hans værste er værktøj købt for billigt.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, var da jeg i 1975 – 14 år gammel – købte min første knallert.

Det fortæller Jørgen Jørgensen til www.GulogGratis.dk.

Det var en Puch 3-gears med en flot skrigorange farve, og dengang skulle man ikke være mere end 14 år gammel for at køre på knallert.

Jeg købte den hos en kendt cykelhandler på Skibhusvej i Odense for 1800 kroner.

Lige efter jeg havde købt den, kørte jeg på den hjem mod Seden, men da jeg havde kørt omkring 10 kilometer gik den i stå, og ville ikke starte.

Gode råd var dyre, og jeg måtte trække den hele vejen tilbage til forhandleren. Her opdagede han, at det hul, der skulle være ind til benzintanken ikke var boret helt igennem, så den fik ikke nok luft.

Han borede det igennem og herefter kørte den upåklageligt, og jeg kørte på den indtil jeg fik kørekort som 18-årig, og faktisk også lidt i tiden efter.

Jeg nåede vist endda at få en bøde for ikke at køre med hjelm på.

Til gengæld så politiet vist dengang igennem fingrene med, at man sad to på knallerterne, og jeg fik sat en bøjle bag på, så jeg kunne have en pige siddende.

Det var en god knallert at imponere piger med, husker jeg.

Da jeg var færdig med at køre på den, satte jeg den i en garage, hvor jeg tænkte den kunne stå indtil jeg selv fik en søn, der kunne overtage den.

Der gik dog ikke mere end et par år, så havde en bekendt hørt, at jeg havde den stående i garagen, og da han tilbød at købe den for 3500 kroner slog jeg til.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort er ikke så meget en enkelt handel, men jeg har adskillige gange stået i en situation, hvor jeg har købt værktøj for billigt.

Det er tit sådan, at man kan finde alle mulige smarte ting, meget billigt til salg, men når man så står og skal bruge skruemaskinen eller hækkeklipperen, så virker det bare ikke som det skal, og så står man der med problemet, for det var jo nu, man skulle bruge produktet.

Den fælde, er jeg faldet i alt for mange gange.

Hvis jeg skal give et godt råd videre så må det, i tråd med min værste handel, være, at man skal sørge for at tænke sig om, både med hovedet og med hjertet, når man gør en handel, og at man skal sørge for at købe kvalitetsprodukter.

Selvom det ofte er dyrere, er det pengene værd i sidste ende.

Consent preferences