TOP

Brugte tips: Guldkæde med stor gevinst

Hammerslagsværten Peter Ingemann elsker at prutte om prisen, og har gjort både sin bedste og sin værste handel under fremmede himmelstrøg.

Min bedste handel gjorde jeg i Tyrkiet i 2004. Her købte jeg en halskæde i hvidguld til min kone.

Jeg fik pruttet den ned i pris fra 2700 til 2100 kroner. Min kone synes dog, den var lidt gammeldags, så jeg solgte den et par år senere for 7.000 kroner. Jeg kunne sælge den så dyrt fordi guldpriserne var steget, og fordi det var godt håndværk.

Det var tv-værten Peter Ingemanns historie om hans bedste handel fortalt til www.guloggratis.dk. Men det har ikke altid været guld og grønne skove:

Min værste handel gjorde jeg også i Tyrkiet. I 2004 købte jeg en lejlighed i Alanya til 700.000 kroner. Det var inden Muhammedkrisen og inden den globale økonomiske krise, så da jeg solgte den igen i 2009 fik jeg kun 495.000 kroner for den. Vi nåede dog at have et par dejlige ferier i huset – dyre, viste det sig – men dejlige ferier.

Mine bedste råd, hvis man vil gøre en god handel er, at man altid skal kigge på udbuddet. Hvis der er meget til salg af den samme vare, kan man også få den billigere.

Jeg vil ikke råde nogen til noget, men et eksempel kunne være at der nok aldrig har været så stort et udbud og så lille en efterspørgsel på sommerhuse og sommerhusgrunde, som der er lige nu. Og hvis man ovenikøbet tager ud en grå vinterdag, og kigger på sådan et sommerhus som har været til salg i tre år, så kan man nok godt lave en god handel.

Det gælder med handler, som det gælder med retssager, at det er bedst, hvis alle parter kommer ud og føler sig retfærdigt behandlet bagefter. Så er det også nemmere at komme tilbage, hvis varen er gået i stykker og man vil have handlen til at gå tilbage.

Man skal ikke være bange for at prutte om prisen. Det gjorde jeg meget tidligere, men jeg er holdt op med det efter jeg er blevet et kendt ansigt, for det skal nødigt misforstås. Jeg gør det dog stadig, når jeg er i udlandet.

En god handel handler også om tillid. Hvis man handler det samme sted ofte, er chancen større for, at de fortæller det, næste gang de har et knaldtilbud på en vare.

Og så skal man huske at gøre sin research, eksempelvis på internettet, og så kan man jo altid gå ned til sin lokale forretning og spørge, om de kan matche den pris man har fundet, eller måske gøre det endnu bedre.