TOP
Rolf Høegh

Brugte tips: Gå ikke altid efter den bedste handel

Vær ikke så god en sælger, at du udelukker dig selv fra fremtidige handler. Ejendomsmægler og forfatter Rolf Høegh vil kunne se sin modpart i øjnene efter en handel.

Min bedste handel er i virkeligheden lidt bagvendt, fortæller Rolf Høegh, ejendomsmægler og forfatter, til www.guloggratis.dk.

– Men det giver mening til sidst, siger han.

Han fortæller videre om handlen: Da jeg for et par år siden åbnede en ejendomsmæglerbutik i Helsingør, var en lokal bank interesseret i at få mig som kunde.

Banken sendte mig et udkast til en aftale, men jeg var ikke tilfreds. Jeg ringede til dem, og fortalte, at jeg ikke brød mig om den rente, de tilbød mig. Bankmanden svarede, at renten var så lav, at de ikke ville tjene nogle penge på mig, så han kunne på ingen måde sætte renten ned.

Jeg sagde: ”Hvem har sagt noget om at sætte renten ned? Jeg synes, vi skal sætte renten 0,5% op. Jeg vil have, I yder en ekstra indsats og ikke, at I er irriterede på mig, og det er I, hvis jeg koster jer penge”

Bankmanden var paf, men sådan blev det, og vi fik et godt samarbejde.

Min værste handel ligger endnu længere tilbage. Jeg solgte min forretning til en konkurrerende virksomhed.

I forbindelse med salget fik min advokat og jeg forhandlet os frem til nogle favorable betingelser.

Som en del af overdragelsen skulle jeg være med til at starte syv nye forretninger op, og efter et år skulle jeg som bonus have udbetalt en vis del af omsætningen i butikkerne. Aftalen var så god for mig, at køberen ikke havde nogen interesse i, at alle butikkerne skulle åbne og gå godt. Derfor modarbejdede de mig næsten fra det øjeblik, aftalen var underskrevet.

Mit bedste råd, hvis man vil gøre en god handel, er at huske, at man gerne skal kunne se den, man handler med, i øjnene bagefter, i hvert fald hvis det er en person, man kunne forestille sig at skulle handle med igen. Det kan ikke betale sig at forhandle sin modpart helt i bund, for så giver han igen, den dag han er i en position til det.

Consent preferences