TOP
Christian Degn

Brugte tips: Finanskrisen gav kassen

DR’s nye Hammerslag-vært, Christian Degn, var heldig med omlægningen af et realkreditlån i en lejlighed, men brændte nallerne som ung på IT-aktier.

Den helt klart bedste handel jeg nogensinde har gjort, fortæller Christian Degn til www.GulogGratis.dk, var da jeg i 2008 lagde realkreditlånet i min lejlighed på Vesterbro om på præcis det rette tidspunkt.

Renten var på det tidspunkt helt i top, og jeg havde et fastforrentet lån, som jeg valgte at lægge om til et F1-lån.

Jeg lavede en aftale, der betød, at jeg skar 200.000 kroner af lånet, mod at min rente steg. Jeg tror, der gik tre dage bagefter, så krakkede Lehman Brothers i USA, og finanskrisen gik i gang, renten faldt og faldt, og efter et halvt års tid med en høj rente, kunne jeg efter nytår lave lånet om til et nyt lån med en lavere rente og på den måde spare en masse penge.

Det betød, at den anden del af finanskrisen, at huspriserne faldt, ikke ramte mig så hårdt, som det kunne have gjort.

Da jeg gik ud af kreditforeningen, var det lige som at have vundet en stor gevinst i Lotto. Bare ved at sætte en underskrift. Det var ret vildt.

Den værste handel, jeg nogensinde har lavet, kunne være flere ting, generelt har jeg eksempelvis en tendens til at falde og ødelægge bukser, jeg lige har købt. Men min suverænt værste handel, gjorde jeg, da jeg var journaliststuderende i starten af 00’erne.

Jeg havde fået mere i SU-lån, end jeg skulle bruge – forholdene var vist nogle andre dengang – og jeg havde 10.000 kroner, som jeg gerne ville investere.

I tråd med tidsånden valgte jeg at investere dem allesammen i IT-aktier, som jo på det tidspunkt bare steg og steg.

Det startede da også rigtigt fint, og aktierne steg lidt, men så pludselig bristede IT-boblen, og mine aktier faldt og faldt i værdi, og pludselig var de 10.000 kroner, jeg havde investeret, kun 3.000 kroner værd.

Jeg beholdt aktierne i lang tid, i håb om at de skulle stige igen. Hver gang jeg loggede ind på min netbank, kunne jeg se det beløb stod der, og jeg kunne mærke, at jeg blev irriteret, hver gang jeg loggede ind og så beløbet på min konto. Derfor endte jeg med bare at sælge aktierne for 3.500 kroner. Det var ikke helt det, jeg havde regnet med, da jeg købte aktierne.

Egentlig synes jeg ikke, jeg skal give gode råd om investeringer, når jeg ikke er ekspert. Min egen erfaring er dog, at det går bedst, når jeg køber noget jeg skal bruge – og så skal jeg passe på med spekulation.

Men jeg er selvfølgelig godt klar over, at det er vigtigt, at andre investerer for at hjulene kan køre rundt.

Consent preferences