TOP
Et sybord med affektionsværdi

Brugte tips: Et sybord med affektionsværdi

Handelsmanden Hans Henrik Kongsmarks bedste handel er det første møbel, han nogensinde købte – hans værste var en bil, der var for lille.

Min bedste handel skal jeg præcis 30 år tilbage i tiden for at finde.

Det er ikke den handel, jeg har tjent flest penge på, men det er den handel der har den største affektionsværdi for mig. Det siger handelsmanden Hans Henrik Kongsmark til www.GulogGratis.dk.

Det er det første møbel, jeg nogensinde købte – et antikt sybord af mahogni.

Jeg husker, hvordan jeg startede min første bil op, en Volvo 142, og kørte hele vejen til Viborg for at hente det hos en veninde, der skulle flytte, og som derfor ikke havde plads til det.

Det var måske et lidt fesent køb af en 19-årig fyr, men faktisk har det fulgt mig lige siden, og det har haft en funktion i alle mine hjem.

Jeg fik det for 100 kroner, og allerede dengang var det nok en god handel, men i dag er det nok en del mere værd, men det er ikke en god handel på grund af pengene, men fordi det er en ting, der betyder meget for mig i dag og har gjort det i 30 år.

Min værste handel gjorde jeg for et par år siden. Min kone og jeg var blevet enige om, at vi skulle have en mindre bil. Derfor købte vi en Audi A4, og det var en dejlig bil, der kørte godt, men der var et stort problem med den. Den var ikke stor nok.

Jeg er 1,96 meter høj og mine to sønner er endnu højere, så når jeg først fik sat mig til rette på forsædet, var der ikke rigtig plads til dem på bagsædet.

Jeg havde simpelthen ikke tænkt mig godt nok om, da jeg købte den.

Det hele kulminerede, da vi en vinter kørte til julemarked i Tyskland hele familien, et par måneder efter jeg havde købt den. På vej hjem måtte jeg simpelthen bide i det sure æble og konstatere, at det ikke gik.

Næste mandag kørte jeg så op til forhandleren og aftalte, at han måtte købe den tilbage, og jeg købte en anden bil i stedet.

Den fejl kostede mig et sekscifret beløb, så det var en sur omgang.

Hvis jeg skal give nogle gode råd til at gøre en god handel må det være, at man skal huske at adskille handel og følelser.

Hvis man vil handle må man være kold og få den bedst mulige pris.

Ens følelser for noget kan man ikke få penge for, så man skal huske ikke at handle i affekt.

Derudover skal man altid huske at gøre sin research ordentligt og sætte sig ind i, hvad det man vil købe koster, så man ved, hvad man kan forvente at skulle betale.

Consent preferences