TOP
Et års forbud mod shopping

Brugte tips: Et års forbud mod shopping

Den bedste handel, jeg har lavet for nylig, koster mig mere tid end penge. På den måde er det måske ikke en handel, men det er den ting jeg har anskaffet for nylig, som betyder mest for mig.

Det siger interaktionsdesigner og model Ida Burchardi til www.guloggratis.dk. Hun har forbudt sig selv shopping i et år, men har alligevel gjort en god handel for nylig, og her får du hendes råd til Gul og Gratis’ læsere:

Jeg har fået halvpart i mine bedsteforældres motorbåd, mod, at jeg vedligeholder den og sejler i den.

Den trænger til en kærlig hånd, og til at komme ud, for den har stået på land længe.

Det er for mig, den bedste handel jeg har lavet længe. Jeg er nemlig på fjerde måned i gang med et købestop. Jeg har besluttet mig for ikke at købe nyt tøj, sko eller neglelak i det næste år, fordi jeg føler, jeg har for meget af det allerede.

Jeg har vist 439 stykker tøj i skabet lige nu, og det er rigeligt. Derfor er jeg gået på en købe-detox, selvom det til tider er hårdt nu, hvor jeg er over tre måneder inde.

Jeg kæmper lidt med, at der er mange ting jeg har lyst til at købe, selvom de er unødvendige.

Men jeg er imod det overforbrug det er, hele tiden at købe nyt, og det er jo bare for en periode på et år, at jeg ikke må købe tøj.

Min værste handel, er egentlig én jeg laver hver måned. Det er mit månedskort til DSB. Jeg pendler hver dag mellem Aarhus og Kolding, så jeg kan ikke leve uden det, men mit hjerte bløder, hver gang den første når jeg er nødt til at betale 2.000 kroner bare for at kunne komme på arbejde. Det er sådan en ting, der er en nødvendighed, men ikke en fornøjelse.

Hvis toget er forsinket en af dagene, gør det mig bare endnu mere irriteret, og hvis jeg eksempelvis har påskeferie, så går jeg og tæller, hvor meget det koster mig, hver dag at have kortet uden at bruge det. Det går mig virkelig på.

Det bedste råd, hvis man skal købe noget, har jeg fået af min far. Han har altid sagt til mig, at man skal være bevidst om, om det man køber er ”need to have” eller ”nice to have”, ikke fordi man ikke må købe ting der er rare at have, men fordi det er vigtigt at være bevidst om, hvornår man køber noget for sin fornøjelses skyld, og hvornår man køber noget man rent faktisk har brug for, og ikke bare noget man bilder sig ind, man ikke kan leve uden.

Det allerbedste er selvfølgelig, hvis det man køber har begge egenskaber.

Derudover er jeg, når jeg må købe tøj, helt vild med udsalg generelt, og jeg køber aldrig mærkevarer til fuld pris. Jeg føler lidt, at jeg snyder firmaerne, på en god måde, når jeg får rabat.

Consent preferences