TOP
En Otto P-figur solgt til overpris

Brugte tips: En Otto P-figur solgt til overpris

Antikhandler Jesper Sarkel, der har en stand på årets genbrugs- og loppemarked i OCC, gjorde en heldig handel med en kæmpe granitfigur.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, kan være mange ting, for jeg har gjort mange gode handler gennem tiderne. Men hvis jeg skal nævne én, der også er af lidt nyere dato, så må det være en handel jeg gjorde i sommer.

Det fortæller antikhandler Jesper Sarkel til www.GulogGratis.dk.

Da var jeg på et vurderingsmarked i Kerteminde, hvor en dame fra Odense kom forbi. Hun fortalte, at hun havde en Otto P-figur stående derhjemme, som hun gerne ville sælge.

Hans figurer i træ er virkelig “hotte” lige for tiden, så jeg var umiddelbart meget interesseret. Det viste sig, at hendes figur var af granit, cirka 1 meter og 70 høj og stod ude i hendes have.

Det gjorde den bare endnu mere interessant. Det var dog et problem. Hun havde bestemt sig for, at hun ville have 25.000 kroner for figuren. Det var egentlig alt for meget, og der var heller ikke andre på markedet der ville købe den, men jeg må indrømme, at jeg forelskede mig fuldstændigt i figuren, så jeg slog til.

Jeg regnede ikke med, at den ville være nem at sælge, så jeg tænkte, at den nok skulle stå udenfor min butik i et par år, og så kunne det være jeg kunne være heldig at sælge den med en lille avance på et tidspunkt.

Der gik dog ikke mere end en uge, fra jeg havde fået stillet den op, til der kom en norsk mand og spurgte på figuren. Jeg havde haft rigtig meget besvær med at flytte på figuren. Vi var tre mand til at flytte den, og jeg var nødt til at købe en speciel sækkevogn til formålet, og jeg var egentlig ikke særligt indstillet på, at skulle af med den igen så hurtigt, så jeg slyngede bare et tal ud, som jeg håbede ville skræmme ham væk.

48.000 kroner. Men der gik ikke to sekunder, så sagde han, at den ville han gerne købe, og så fik jeg altså en noget bedre avance, end jeg havde forestillet mig.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, er nok en tilbagevendende udfordring for mange i min branche. Når man komme ud for at købe porcelæn, så er det sådan en ting, som man gerne vil have fingrene i, for det er meget populært hos kunderne, men det er også noget, hvor avancen er meget lille.

Derfor kan man ganske ofte ende med at have gjort en dårlig handel på et helt læs porcelæn, fordi der alt for ofte er et brud eller et skår i nogle af tingene, og så har de ingen værdi overhovedet.

Hvis jeg skal give et godt råd videre, eksempelvis til nogen, der skal på Genbrugsmarked som det i OCC, så må det være, at man ikke bare skal falde for et godt tilbud, men huske at tjekke tingene helt til bunds, før man handler.

Consent preferences