TOP

Brugte tips: Chefens råd gav gevinst

Eileen Tved fik gode råd før hun tog på auktion og det gav gevinst. Bagefter sendte hun historien til www.guloggratis.dk og vandt en Global kokkekniv.

Min bedste handel gjorde jeg, da jeg for et par år siden tog på kunst- og antikvitetsauktion for at se på sølvtøj, fortæller Eileen Tved til www.guloggratis.dk.

Jeg havde i forvejen set, at der var noget til salg, jeg synes så interessant ud, så jeg vidste, hvad jeg ville gå efter.

Før jeg tog derhen, snakkede jeg med min daværende chef om, at jeg skulle på auktion og det viste sig, at han havde ganske meget erfaring med den slags.

Han havde nemlig været ekspeditionssekretær for Peter Zobel, og havde adskillige gange gået på auktion for ham. Derfor havde han også fået nogle klarede instrukser, som han kunne videregive til mig.

De gode råd var: Bestem hjemmefra, hvilket beløb der er din smertegrænse, lad være med at tiltrække opmærksomhed, og byd ikke på varen helt fra begyndelsen.

Bevæbnet med disse gode råd tog jeg på auktion, og jeg skulle hurtigt få brug for dem, viste det sig.

Jeg var kommet i god tid, så der var en del ventetid, hvor jeg kunne observere de andre handler, inden det endelig var ”mit” sølvtøj, der var til salg.

Jeg holdt dog hovedet koldt og bød ikke fra start af. Det gjorde to mænd til gengæld, og det var tydeligt, at de begge var opkøbere. De to mænd bød hurtigt sølvtøjet op, mens jeg bare kunne kigge på.

Da vi var nået cirka halvvejs i forhold til min beløbsgrænse, valgte jeg at byde med. Det glædede tydeligvis auktionarius, at der var en privatperson, der bød med mod de to opkøbere. Budkrigen varede, indtil vi ramte min grænse. Den ene af opkøberne havde budt lige over, hvad jeg hjemmefra havde besluttet mig for, jeg ville betale.

Auktionarius kiggede på mig, og han kunne tydeligvis godt se, at jeg havde nået min grænse. På den anden side så det ud som om, han også kendte opkøberens grænse. Så han kiggede ned på mig, og sagde ”Kan De ikke komme med et enkelt bud mere, frue?”.

Jeg sank en ekstra gang, tænkte mig godt om og valgte at byde en gang til.

Auktionarius talte hurtigt ”Første, anden, tredje! Solgt til den dame – og godt gået, Frue!”

Jeg var lykkelig, da jeg gik hjem med sølvtøjet. Det føltes som om, jeg havde betalt 200 kroner for det, hvilket var det beløb, jeg gik over min ”smertegrænse”, og selvom jeg godt kunne se, det var en smule mere, da jeg kom hjem og så kontoudtoget, så var det alligevel det hele værd, når jeg en gang imellem finder det frem fra gemmerne.