TOP
Carsten Bang

Brugte tips: Carsten Bang købte halvsmadret bil

Komikeren Carsten Bangs bedste handel er en bil med en trykket køler.

– Den bedste handel, jeg nogensinde har lavet, må, hvis jeg følger min første indskydelse, være en bil, jeg købte i Australien for mange år siden.

Det fortæller komikeren Carsten Bang til www.GulogGratis.dk.

– Jeg var på backpack-rejse i Australien med en god ven i 1989 og 1990, og vi ledte efter en bil at køre rundt i. I Brisbane, på den australske østkyst, mødte vi to amerikanere, der kørte i en fantastisk Chrysler Valiant stationcar.

De havde desværre påkørt en ko, mens de kørte rundt i outback’en, så kølerhjelmen var mere end en smule bøjet, så det var ikke så nemt at se ud, den ene forlygte hang og dinglede og døren i førersiden kunne heller ikke åbne.

Vi fik lov til at køre med de to til Sidney, og da vi så ankom dertil, fortalte de, at de ville sælge bilen.

Vi havde jo allerede prøvet at køre i den og synes den var fed, så vi købte den af dem for 1000 dollars.

Det kan måske godt lyde af mange penge for en bil, der var halvsmadret, men den tjente os godt. Vi kørte tusindvis af kilometer i den det næste halve år, og et par gange, når vi ikke lige kunne finde et hotel, overnattede vi også i den, for det var den stor nok til.

Hvis jeg skal nævne min dårligste handel, så er det også den bil, jeg tænker på. Efter vi havde kørt rundt i den i et halvt år, solgte vi den til en ven, jeg kendte hjemmefra, for 500 dollars.

Og man må sige, det at sælge en bil med et tab på 50 procent efter seks måneder er ikke en handel, man kan være stolt af.

Hvis jeg skal give et godt råd videre, må det være, at man skal huske at handle med hjertet og ikke med pengepungen. Nogle gange skal man lave en handel, fordi det føles rigtigt, og så lade være med at tænke på prisen.

Det var, hvad vi gjorde med den bil, og den endte med at give os store oplevelser.

Consent preferences