TOP

Brugte tips: Ane Cortzen satsede alt for meget på Minidisc’en

Den bedste handel jeg nogensinde har gjort, var da min daværende kæreste – der i dag er min mand – og jeg købte en villalejlighed på Frederiksberg på et tidspunkt, hvor boligpriserne ikke var gået amok endnu.

Det fortæller tv-værten Ane Cortzen til www.GulogGratis.dk.

Det er 13 år siden nu, og kort tid efter købet begyndte priserne at stige sådan, at langt de fleste af vores jævnaldrende ikke havde råd til at komme ind på boligmarkedet. Det lukkede sig for min generation på det tidspunkt.

Vi var, og er, ikke særligt strategisk tænkende, og vi anede ikke, hvad der ville komme til at ske, men på det tidspunkt, lykkedes det os faktisk at få foden indenfor inden priserne gik helt amok, og det er den bedste handel jeg – helt uforvarende – nogensinde har foretaget mig.

Det var vi bare heldige, at vi stod og skulle finde noget større, og så fandt vi en villa, der lige var blevet delt til villalejlighed, og så købte vi den. Den var nok ovenikøbet ekstra billig, fordi den først lige var blevet delt.

Året efter var den i hvert fald dobbelt så dyr, som det vi havde købt den for.

Jeg laver generelt alt for mange dårlige handler, for jeg er ikke så snedig.

Men jeg tror den værste handel, jeg nogensinde har gjort det var, at jeg satsede benhårdt på Minidisc’en.

Det stod lidt og vippede mellem om det MP3-afspilleren og Minidisc’en det skulle blive det helt store på et tidspunkt, ligesom den vippede mellem VHS og Betamax i sin tid.

Der investerede jeg i en Minidisc-afspiller og en masse af de der små Minidisc’s.

Jeg var sikker på, at den ville vinde kampen om at blive det apparat, man for fremtiden skulle afspille sin musik på og ret kort tid efter, der døde det fuldstændigt, da Apple kom med iPod’en og ændrede markedet totalt.

Så stod jeg der med min Sony Minidisc-afspiller, som havde været forrygende dyr, og som jeg pludselig ikke kunne bruge til noget som helst.

Det var en rigtig dårlig handel, som jeg har ærgret mig over lige siden – og det er altså mange år siden nu.

I forhold til at gøre handler, så tror jeg på god karma, og på, at det vil ramme en, hvis man prøver at snyde eller tage overpris. Jeg tror også på, at man skal følge sin intuition, og så skal man lade være med at prøve at spekulere i noget, man ikke har særlig forstand på. Og så skal man måske også lade være med at tage imod råd fra mig, for jeg er ikke nogen særlig stor handelsmand.