TOP
Aktieoptioner betalte rumrejsen

Brugte tips: Aktieoptioner betalte rumrejsen

Rigmanden og eventyreren Per Wimmer har både haft held og uheld med aktier.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, var dengang Goldmann Sachs & co. gik på børsen i 1999.

Som medarbejder fik jeg tilbudt nogle aktieoptioner, og de viste sig at være rigtigt gode.

Jeg havde kun været i firmaet i lidt mere end et år på det tidspunkt, men jeg fik heldigvis en rigtig god aftale alligevel.

De aktier kom til at stige rigtig meget, så det var en rigtig god handel.

Det fortæller Per Wimmer til www.GulogGratis.dk.

Pengene, jeg tjente på de aktieoptioner, brugte jeg faktisk til at betale billetten til min første rumrejse, som jeg købte året efter, i 2000, så på den måde kom handelen med de aktier til at stå som noget specielt for mig (Per Wimmer har siden da gennemgået rumtræning og forventes at blive den første dansker i rummet).

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, var da jeg købte en aktieportion i et egentlig ganske udmærket japansk softwarefirma ved navn Softbank, der leverede software til banker.

I starten gik det godt, og aktien steg med 300%, men så bristede boblen, og aktien styrtdykkede med 450%. Jeg tror, jeg tabte omkring 80% af de penge, jeg havde skudt i den aktie, så det endte med at blive min værste handel.

Hvis jeg skal give nogle gode råd videre til andre om, hvordan man gør en god handel, så vil jeg gerne citere Warren Buffet (investeringsguru og en af verdens rigeste mænd, red.). Han har sagt: “Be greedy when everyone else is cautious and be cautious when everyone else is greedy”.

Altså; vær grådig, når alle andre er forsigtige og vær forsigtig, når alle de andre er grådige. Det er et råd, jeg selv forsøger at efterleve, og det er det bedste råd, jeg kan give videre til andre, der gerne vil gøre en god handel.

Consent preferences