TOP
Kontorstol

Bæredygtige kontorstole sikrer optimale arbejdsstillinger

Det kommer næppe bag på dig, at det er enormt vigtigt at have en kontorstol, som er ergonomisk korrekt – men det er mindst lige så vigtigt, at du har mulighed for at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen. Scan Office sørger for, at du har det optimale arbejdsmiljø. Både ude og hjemme. Men også, når det gælder arbejdspladsens øvrige opholdsområder.

 

En del af Scan Office’s filosofi er, at arbejdsmiljøet skal være dynamisk og opfylde flere forskellige behov på én gang. Hver løsning skræddersyes til den enkelte virksomhed, hvor der samtidig gives plads til den enkelte medarbejder. Det er en tankegang, som Scan Office selv efterlever. Bl.a. på deres lokation i Horsens, som også indeholder showroom – hvor der er et dynamisk arbejdsmiljø.

Der er som udgangspunkt ikke faste arbejdsstationer til den enkelte, men der er derimod er skrivebordspladser til alle. Det er dog ikke skåret i granit, da der gives plads til de enkelte medarbejdere og deres forskelligheder, da “one size doesn’t fit all”. Nogen vil have behov for faste rammer og struktur, så det er derfor muligt at booke en plads i op til 12 måneder. Andre har måske behov for ekstra ro, hvilket også efterkommes. Egne arbejdsredskaber opbevares i Biaro TOOLBOX, som gør det nemt og hurtigt at skifte arbejdsstation. Den er lavet af karton, som består af 100% genbrugspapir.

Vælg den rette (kontor)stol

En god kontorstol hjælper dig ikke kun, når du selv er opmærksom på den, den understøtter også din krop, når du selv glemmer den. Scan Office har en perlerække af forskellige kontorstole i sortimentet, så du nemt kan finde forskellige typer kontorstole til både dig selv og virksomhedens medarbejdere. Nedenfor kan du læse ganske kort om tre udvalgte kontorstole, som forhandles hos Scan Office, men du kan selvfølgelig også tage et kig på det fulde sortiment.

 

HÅG Capisco 8106

HÅG Capisco var den første stol i verden, som opnåede en Svanemærkning – det skete i 2010. Stolene består af så få komponenter som muligt, hvilket gør genanvendelsesprocessen markant bedre. I dag består stolene hovedsageligt at genbrugsmaterialer, hvorfor den i 2015 modtog prisen som Europas ”Best Recycled Plastic Product”.

 

RH New Logic 220

Her er der i sandhed tale om en bæredygtig kontorstol, da den består af genanvendelige og genanvendte materialer. Den består af hele 69% genanvendt plast, 19% genbrugsstål og 94% genanvendt aluminium. Svarende til 145 shampooflasker, 19 spiseknive og 635 aluminiumsdåser. Denne stol er også nem at adskille, så materialerne kan genanvendes bedst muligt.

 

Interstuhl EVERYis1

Stolen har det tyske miljømærke, Blauer Engel, som står inde for, at skadelige stoffer, energiforbrug og affaldsmængde er holdt på et absolut minimum. Foruden at stille krav til miljøbeskyttelse, så stilles der også krav til forbrugerbeskyttelse, herunder arbejds- og sundhedsforhold. Det er en alsidig kontorstol, som vil passe til de fleste, da højde og diverse støttepunkter kan indstilles.

 

Mere end blot en stol

De virkelige stjerner, når det kommer til Scan Office’s sortiment af stole, er affaldsstolene – på den mest positive måde. Det er nemlig ikke aflagte stole, der her er tale om; det er derimod stole, som påstår af 100% affald. Stolene kan produceres af de fleste affaldsprodukter. Det kan være overskudsaviser fra et mediehus, benproteser fra et sygehus eller gamle shampoo- og ketchupflasker, blot for at nævne et par eksempler.

Men hvor meget affald skal der til, for at kunne producere sådan en stol? Der er en lang række modeller at vælge imellem, som alle er forskellige, hvorfor det ikke kræver nøjagtig samme materialemængde pr. stol. Overordnet set, så kræver det ca. 1,7 kg affald at producere én stoleskal.

Disse stole kan bruges mange steder i indretningen, bl.a. i kantiner og konferencerum. Netop når det kommer til kantiner og konferencerum, så arbejder Scan Office i multifunktionelle løsninger, så kantinen med et snuptag kan forvandles til eksempelvis et foredragslokale. Scan Office har, bl.a. på deres lokation i Horsens, valgt at indrette deres caféområde, så det ikke er en decideret kantine, men i stedet er et åbent og inspirerende rum. Der er plads til, at man kan arbejde eller spise frokost, men området er også optimeret til at kunne rumme mange mennesker, når der er oplæg og foredrag. Foruden præsentationer, så bruges det multifunktionelle område også til afholdelse af både interne og eksterne møder. Det giver en mere uformel og afslappet stemning samtidig med, at der lynhurtigt kan ske et sceneskift uden døde kvadratmeter.

For at gøre stolene, så brugbare som muligt, så er der både tænkt over design og kvalitet, hvor der ikke gås på kompromis med komforten. Der er ingen fidus ved at købe et bæredygtigt produkt, som derefter ikke vil blive brugt, da det ikke fungerer i praksis.
FOURSURE 44 ECO

Leder du efter en stol, som både består af bæredygtige materialer og har en meget lang levetid, så kan du overveje at tage et kig på stolene fra FOUR DESIGN. Her får du stole, som både er miljømærkede med ECO-label og er producerede i Danmark. Stolene har 5 års garanti og en forventet levetid på 50 år. Vælger du f.eks. at købe en FOURSURE® 44 ECO, så får du desuden 10 års suppleringsgaranti, hvilket betyder, at du ikke risikerer at stå med en model, som pludselig udgår og du derfor ikke kan tilkøbe supplerende stole.

Stolene kan, f.eks. efter 20 års brug, sælges eller doneres videre til anden brug. Blandingsprodukterne som bruges til at producere siddeskallerne består næsten udelukkende af affald. Hvis man blander forskellige affaldsprodukter, så får man et stærkere produkt, som kan smeltes om op til tre gange. Hvis skallen skal bestå af 100% genanvendt skrald, så fås den kun i to farver – sort eller grøn. Sidstnævnte udelukkende består af fiskenet. Ønskes skallen i en anden farve, så er det nødvendigt at tilføje et nyt produkt, hvorefter stolen ikke længere består af 100% skrald.

Møbelhuse og arkitekter

Den ansvarlige og bæredygtige tilgang til møbeldesign og produktion er kommet for at blive. Det er også gået op for flere møbelhuse og -arkitekter. Derfor er det nu også muligt at købe en Fritz Hansen-stol af genbrugsmaterialer. Det er deres NO2™ Recycle, som produceres af Centraleuropæisk plastaffald, som også kan genanvendes endnu engang, når stolens levetid er ovre. Det er en robust stol, som samtidig er stabelbar, hvilket gør det enormt alsidig og praktisk til eksempelvis åbne, multifunktionelle kantineområder.

 

Bæredygtighed er mange ting

Der går selvfølgelig en vis mængde CO2 til at genanvende affaldsmaterialerne, det er klart, hvorfor der ikke altid vil kunne være tale om et helt CO2-neutralt produkt. Men bæredygtighed er rigtig mange ting. Fokus er på, at vi skal bruge materialerne klogt, hvor vi samtidig fjerner skrald og plastik fra verden og havene. Bæredygtighed er ikke kun, at vi skal minimere vores CO2-forbrug så meget som overhovedet muligt. Det er også, at vi vælger de rette løsninger til de rette behov, så det holder længere på sigt. Men det er også, at vi får ryddet op i vores natur, så den får den kærlighed, den fortjener. Derfor er det også vigtigt, at vi ikke kun tænker i nye bæredygtige møbler, men også i secondhandmøbler. Ved secondhandmøbler går frt meget lidt – hvis ikke intet – ekstra CO2 til at give tingene et videre liv.

Det er ikke kun vores plast- og metalmaterialer, som skal nytænkes, det samme skal vores tekstiler. Derfor er det meste tekstil, der er at finde hos Scan Office udvundet af genanvendte engangsvandflasker. Det samme er tilfældet for filtprodukterne til kontorpladsen. Det produceres af 70% engangsflasker og udvindes på en måde, hvor der ikke frigøres mikroplast. Slidstyrken er på samme niveau, som de konventionelle tekstiler.

Bæredygtighed og ansvarlighed går hånd i hånd, hvorfor? Det kan du læse mere om her

Consent preferences