TOP
høne

Alt om dyr på landet

Når man forestiller sig livet på landet, kommer man ikke uden om, at der hører en del forskellige dyr til. Det er for eksempel høns, der løber rundt på gårdspladsen, køer, der malkes i stalden, og heste, der løber rundt på markerne og engene, som man forestiller sig, når man tænker på dyrene på landet. 

 

I Danmark er det fuldt tilladt at have et mindre dyrehold på sin gård, uden man behøver at registrere det hos kommunen. Man kan altså sagtens ”lege bondegård”, selvom man ikke nødvendigvis har et vaskeægte landbrugssted. Så længe du bor uden for byzonen, er der temmelig høje lofter for, hvad du må have af dyr på din grund. Det kan også komme på listen over ting, der er værd at vide, før du køber hus på landet.

Her kan du læse mere om de forskellige dyr, man kan have på landet. Der er nemlig god grund til at overveje, om der er udstyr til dyrene, som du kan finde brugt – her kan der både findes kvalitetsudstyr og være penge at spare.

 

Dyrene inden døre – kæledyr

Når man flytter på landet, flytter der også næsten automatisk flere nye pelsede familiemedlemmer med til den nye ejendom. Her menes der ikke uønskede dyr af slagsen, men snarere menneskets bedste venner, nemlig hunden og katten. Det er næsten ikke til at forestille sig et hus på landet, der ikke huser en hund, der kan hjælpe til med at holde styr på den daglige gang og sikkerhed på gården, eller en eller flere katte, der har travlt med at holde mus og rotter stangen.

Hunde og katte hører i særdeleshed også hjemme på den moderne gård og landejendom. De bibringer livet på landet hvert deres værd, og det er ikke til at forestille sig det uden, når man først har anskaffet sig de trofaste kæledyr.

 

Dyrene udenfor – husdyr

Når det kommer til dyr på landet, er det ikke desto mindre i særdeleshed husdyrene, man vil tænke på. Heste, grise, høns, køer og andet fjerkræ er de almindeligste husdyr i Danmark, og du vil på langt de fleste gårde, der holder dyr, finde ét eller flere af de nævnte dyr.

Det kræver naturligvis sit udstyr at holde flere forskellige dyr på landet, og derfor er der også god grund til at undersøge markedet for brugt udstyr, hvor der vil være masser at komme efter og endda ofte til billigere penge, end hvis man skulle købe alt sammen fra nyt.

Man kan nemlig hurtigt se sig slået af udgifter, hvis man vil starte et dyrehold op fra bunden, men det behøver altså bestemt ikke at skulle koste helt så meget, som man kunne frygte, hvis man tager sig tiden til at finde for eksempel hundegårde, foderstande, fodervogne og lignende materialer og udstyr brugt.
Consent preferences