TOP
6 indretningstendenser i 2021

6 indretningstendenser i 2021

 har her samlet en oversigt over, hvilke tendenser du særligt skal holde udkig efter i 2021 – en del vil kunne relatere til, at der er blevet vendt op og ned på prioriteterne i løbet af det seneste år. Gentagne nedlukninger af samfundet, hvor der ikke har været mulighed for at rejse udenlands eller ses med familie, venner og bekendte, som vi lyster, har rykket ved manges mentalitet. Det giver anledning til, at forkælelse, ro og fordybelse fylder mere og mere.

 

Særligt ro må siges at være et af nøgleordene for den sidste tid. Flere søger ud i naturen, hvor den friske luft er med til at klare hovedet i samarbejde med naturens former og farver. Der er plads til eftertænksomhed og velovervejede valg.

Farver skal der til i 2021

Farver har længe vundet større og større indpas i de danske hjem, hvor de hvide, sorte og grå farver kommer mere og mere i baggrunden. Der er i 2021 flere retninger, man kan vælge at gå, hvis der skal tilføjes farver til indretningen. De varme og afdæmpede jordfarver er for alvor blevet moderne, da de bidrager med en ro, som de vildere farver ikke nødvendigvis har. Når vi er tvunget til at opholde os så meget hjemme, som vi har gjort det seneste år, så er det vigtigt, at de ydre rammer er i orden. Når samfundet er kaos, så må vi finde ro og tryghed i vores hjemlige bobler. Særligt forskellige nuancer af beige og brun, vil være dominerende.
Men det er ikke kun jordfarverne, som vil være at finde i år – det samme vil mange af naturens farver. Det giver mening, at vi søger ud i naturen for ro og stabilitet, og derfor giver det også mening, at vi tager naturen med ind i vores hjem. Man bliver hurtigt begejstret, når himlen er blå og de første grønne forårstegn pibler frem af jorden. Netop de blå og grønne nuancer er noget, som ses mere og mere i de danske hjem – særligt de let støvede af slagsen, så de giver et frisk pust af farve, men ikke er overdøvende.

 

Naturlige materialer

Naturen går igen, når det kommer til de materialer, vi vælger at indrette vores hjem med. Vi ser rigtig meget træ i indretningen, særligt egetræ, hvor træet får lov til at stå i sine naturlige nuancer. Der findes mange former for træmaterialer, som kan flettes ind i de flestes hjem – en tendens, som ikke er helt ny, men som vinder mere og mere frem er detaljer i fletDet kan være alt fra flettede kurvemøbler til små kurve eller lampeskærme.

 

Tag de bløde, organiske former med ind

Endnu en trend, der tager udgangspunkt i naturen, er, at formerne bliver blødere. Vi bevæger os længere og længere væk fra kantede møbler og decor. Særligt vaser og lamper skal have bløde former, som giver et blødt, roligt og organisk udtryk. Tankerne må gerne ledes hen på nogle af naturens smukke skatte; eksempelvis skyer, muslinger, klitter, skov og strand. Her er det igen de bløde nuancer, der dominerer og spejler naturens skønhed videre ind i vores hverdagshjem.

 

Indretningen skal være funktionel

Vi skal ikke længere indrette med et bestemt formål for øje, vi skal i stedet indrette, så vi kan opfylde flere behov på en fremtidssikret måde. Vi skal tænke i multifunktionelle løsninger, som kan holde længe. Når vi vælger de rette løsninger, så bliver det også en mere bæredygtig løsning, da både penge og ressourcer investeres klogt. Vi skal tænke os om, ikke kun for vores egen skyld, men også for planeten og de fremtidige generationers. Det betyder også, at vi skal investere i kvalitet, så tingene har en længere levetid. Det hænger smukt sammen med, at det hele centrerer sig omkring ro og eftertænksomhed.

 

At gå med sin mavefornemmelse

Ovenstående punkt leder rigtig fint videre til det næste punkt, som går rigtig fint i spænd med, at vi skal have ro og eftertænksomhed mere på banen. Det betyder, at vi skal turde gå med vores egen mavefornemmelse – også når det kommer til boligindretning. Vi skal turde gå med de løsninger, som er de rigtige for os og ikke for de andre. Vælger vi hver især de løsninger vi allerbedst kan lide, så er der større chance for, at vi ikke ender med at udskifte tingene igen, når sæsonen skifter.
Bliver du glad for at vælge at male dine vægge i støvet blå, eller du er mere til en midnatsblå. Hvis du er glad for dine ting, så er der ingen grund til at skifte dem ud. You do you, ligegyldigt hvad diverse trends fortæller dig.
At vove er at miste fodfæstet et øjeblik, ikke at vove er at miste sig selv – Søren Kierkegaard. Vov at adskille dig fra flokken, så du kan mærke efter, hvad du har lyst til. Vov derefter at føre det ud i livet.

 

Dit hjem skal være personligt

Dit må meget gerne afspejle, hvem du er som person. Har du en legende personlighed, så må det gerne afspejle sig i indretningen. Er du kreativ, så må det også gerne være en synlig del af dit hjem. Det kan være, at du elsker gør-det-selv-projekter, hvorfor det er oplagt at kaste sig over boligprojekter, man selv kan lave. Det kan være alverdens ting, som at bygge sin egen bogreol eller måske lave høje paneler på væggene. Det er kun fantasien, der sætter grænser! Måske er du med på den håndarbejdsbølge, der for alvor har taget fart. Lad endelig dit strikketøj eller andet håndarbejde, få lov til at fylde i dit hjem.
Consent preferences