TOP
5 råd til dig, der mangler et billån

5 råd til dig, der mangler et billån

Overvejer du at tage et lån for at finansiere dit næste bilkøb? Denne artikel er til dig, der står og kigger ud over lånemarkedet og godt kunne bruge en hånd til at finde det bedste tilbud.

 

Det er de færreste, der har et kontantbeløb til en ny bil, der bare står og samler støv i banken. Derfor kigger de fleste også efter lån i forbindelse med et nyt bilkøb.
Derfor får du her 5 råd til at finde det billigste billån.


#1 Vælg et fornuftigt beløb

Ifølge tal fra Danmarks største låneformidler, LendMe, har den gennemsnitlige størrelse på billån i 2020 indtil videre været på 54.500 kroner.
Faktisk er 3 ud af 5 af alle udbetalte billån på under 50.000 kroner. Det er altså et rigtigt godt sted at starte, hvis du har besluttet at købe en bil, men måske er på vippen i forhold til, hvilket beløb du skal vælge.
En af de helt store fordele ved at vælge et mindre beløb er, at du hurtigt kan betale dit lån af. Den gennemsnitlige længde på billån under 50.000 kroner er kun lidt over 4 år.


#2 Søg sammen med din kæreste eller ægtefælle

Når du skal søge om et lån, er det altid en god ide at søge sammen med en anden. Over halvdelen af alle, der søger om et billån, har en kone eller kæreste, men kun hver tiende af dem har en medansøger på deres ansøgning.
Det er synd, fordi det er ofte langt billigere at låne, når man er to.
Hvis I leder efter en ekstra bil eller har brug for mere plads til ungerne, har I mulighed for at finde en rigtig god pris ved at søge sammen.


#3 Sæt tæring efter næring

Det kan lyde paradoksalt, når artiklen handler om at låne, men størrelsen på billån hænger naturligvis sammen med din økonomi. Din bruttoindkomst og dit månedlige rådighedsbeløb er vigtige for banken, når den skal vurdere prisen på et billån.
Den gennemsnitlige lånestørrelse stiger med omkring 40%, helt op til 70.000, når vi kigger på gennemsnitlig bruttoindkomst på over 30.000 kroner. Det betyder, at hvis du tjener over 30.000 om måneden, har du større sandsynlighed for at kunne låne et større beløb.
Det giver måske sig selv, at jo mere du tjener, jo mere kan du låne, men det er for at give dig et billede af, hvordan du skal tænke, når du sonderer terrænet for et billigt billån.


#4 Undersøg lånemarkedet

En fejl, som mange stadig begår, er ikke at undersøge prisen på lån. Din bank giver dig ikke nødvendigvis den bedste pris. Og det kan være, at der findes en bank derude, som er specialister i de her mindre billån, som kan give dig et rigtigt god tilbud.
Du har højst sandsynligt fundet vej til Gul & Gratis, fordi du leder efter det bedste tilbud på din næste bil. Det er ærgerligt at spare penge på bilen for så at betale ekstra for dit billån.
Derfor skal du undersøge lånemarkedet. Det gør du nemmest og mest effektivt ved at finde en sammenligningstjeneste, der samarbejder med mange banker.
På den måde kan du sammenligne pris og vilkår, inden du låner til din nye bil.


#5 Overvej en brugt bil

Er nyt altid bedre? Selvfølgelig er det ikke det.
Omkring 74% af udbetalte billån er på under 100.000 kroner. Med det beløb får du bare mere for pengene, hvis du finder en nysynet brugt bil.
Læs vores artikel om de 5 bedste brugte biler under 50.000 kroner.
Consent preferences