TOP
gode tips til køb af brugte telefoner

3 gode tips til køb af brugte telefoner

Det er fristende og billigere at købe en brugt mobiltelefon, men der er samtidig vigtige ting at være opmærksom på, inden man slår til. Her er tre gode tips til køb af brugte telefoner.

I Danmark vil vi gerne have nogle af de rigtig fede smartphones, hvilket betyder, der skal graves dybt i lommerne, når der skal købes ny. Køber man brugt, så kan der spares tusinder af kroner, men at handle privat betyder også, at man skal være specielt opmærksom på visse ting. Her er tre tips til køb af brugte telefoner og gode generelle råd.
I vores tid kan en topmodel fra Samsung og Apple hurtigt koste 10.000 kr. – og de bliver kun dyrere og dyrere for hver generation, men der er en oplagt genvej til billigere mobiltelefoner af den bedste kvalitet. Man kan nemlig vælge at købe mobilen brugt, for de nyeste og bedste telefoner dukker meget hurtigt op i brugtsalg.
Det kan der være forskellige grunde til: Nogle vil bare gerne prøve de nyeste og bedste mobiltelefoner og derefter sælge dem videre, andre har gjort et fejlkøb og nogle sælger også af økonomiske årsager. Og når de brugte telefoner sælges videre, så skæres der lynhurtigt tusinder af kroner af nyprisen. Det betyder, at man uden problemer kan finde nogle af de nyeste topmodeller til halv pris.
Men inden du haster ud ad døren og køber en brugt mobiltelefon, så skal du undersøge den enkelte telefon nærmere – ellers kan du meget hurtigt komme til at fortryde dit køb.

 

Tre gode tips, når du køber en brugt mobil


Tip 1: Fortrydelsesret
Det er vigtigt at være opmærksom på, at der ingen fortrydelsesret er på private handler. Det kan derfor varmt anbefales at forberede og bruge ordentlig tid, inden man gennemfører et køb. Er det virkelig den bedste mobil til dig – og er den det, så undersøg, om den er som beskrevet i annoncen. Laver du et fejlkøb, så er det altså bare ærgerligt – medmindre andet er aftalt med sælgeren. Hvis du aftaler andet med sælger, så sørg for at få det på skrift.


Tip 2: Softwareopdateringer
Det lyder måske lidt kedeligt, men softwareopdateringer er ekstremt vigtige, når det gælder mobiltelefoner. De kan give nye funktioner til telefonerne, men de kan også være altafgørende for levetiden på produktet. Bliver telefonen ikke sikkerhedsopdateret, så kan den hurtigt blive usikker at bruge. Og får mobilen ikke nye softwareopdateringer, så kan man stå i en situation, hvor vigtige apps og funktioner ikke virker med den. Derfor: Tjek telefonens support hos den enkelte smartphoneproducent.


Tip 3: Kvalitet og stand
Med en ny mobiltelefon forventer man selvfølgelig en hurtigere og bedre oplevelse. Her er det dog vigtigt at vide, at antennekvaliteten er afgørende for netop dette. Måske har mobilen nyeste indmad, men uden en ordentlig antenne, så kommer der altså aldrig ordentlig fart på internethastigheden. Det samme gælder samtalekvaliteten. Er antennen dårlig, så kan der forventes ringere samtalekvalitet og telefonen mister lettere forbindelsen til mobilnetværket. En dårlig antenne kan også lægge et hårdere pres på telefonens ydelse og dræne batteriet hurtigere. Det er sådan, at jo lavere SAR-værdi, des bedre er antennen i en mobiltelefon.
Sørg for at tage tiden til at tjekke telefonen ordentligt igennem; tænder den, virker kameraet, tjek for ridser i skærmen. Man skal aldrig forhaste sig, så brug gerne lidt tid med telefonen inden du handler.


Realistisk pris og kvitteringer
Derudover er der nogle generelle retningslinjer, man bør have in mente, når man handler privat. Er mobilen urealistisk billig, så er det grund til at være ekstra opmærksom. Så vidt det er muligt, så skal du foretage private handler ansigt-til-ansigt. På denne måde kan du også bedre undersøge mobilen, du gerne vil købe. Det kan også anbefales at se kvitteringen fra da sælger købte telefonen. Der er stadig to års reklamationsret på mobilen, selvom du køber den brugt – hvis telefonen altså ikke er mere end to år.
Få også en kvittering for dit køb, så du kan dokumentere det senere hen, hvis der bliver behov for det.
Har du styr på ovenstående, så er du klædt virkelig godt på til at købe din næste mobiltelefon brugt.
Consent preferences