TOP
10 ting til Mesterbageren

10 ting til Mesterbageren

Sidder du lørdag aften og savler over de mange lækre kager i Den Store Bagedyst, ligesom 900.000 andre danskere? Det er svært ikke at blive opslugt at kagedramaet, som udvikler sig uge for uge; deltagerne bliver dygtigere, der er nye typer kager hver uge og vi suges ind af sjove udtalelser og uheld i bageteltet. I denne artikel forsøger vi at guide dig igennem nogle af de ting, som du kan oppe din egen (kage)bagning med. Der er sprunget let og elegant henover målebægre og køkkenvægte, som langt de fleste ejer i forvejen.

Klar – parat – bag!

Opskrifter – hvad skal jeg dog bage?

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: Bagning vi samles om, Politikens bog om Dessert, Politikens Store Bagebog

Det er ikke altid lige let at beslutte sig for, hvad man skal bage, når man vil en tur i køkkenet. På GulogGratis finder du en lang række af bagebøger; både til brød, kager og andre desserter. Vi har udvalgt tre forskellige bøger til jer. Hvis du foretrækker at bage brød i forskellige afskygninger, så skal du gå efter en bog som ‘Politikens Store Bagebog’. Er du mere til det søde køkken, så kan du gå efter en af de to andre. ‘Bagning vi samles om’ er skrevet af Annemette Voss, som vandt Den Store Bagedyst i 2013 og ‘Politikens bog om Dessert’ er skrevet af Mette Blomsterberg, som var dommer i Den Store Bagedyst fra første sæson i 2012 til femte sæson i 2016.

 

Røremaskine

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: KitchenAid, Kenwood

Der findes et utal af producenter af røremaskiner, og de mest kendte og populære, er helt klart KitchenAid og Kenwood. Vi har her udvalgt en fra KitchenAid og en fra Kenwood, men du finder mange flere på GulogGratis.dk. Når der skal laves deje, røres mousser, cremer eller piskes fløde, så er en røremaskine god at have ved hånden. Den gør, at du ikke bare får rørt eller pisket hurtigere og mere ensartet, men den gør også, at du kan lave noget andet imens. Du kan eksempelvis piske en marengs i maskinen og piske flødeskum med en håndmixer. Røremaskiner kan være en dyr affære, og det kan derfor hurtigt betale sig at kigge efter en brugt til fornuftige penge.

 

Måleskeer – præcis afmåling til dine favoritopskrifter

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: Blå måleskeer, Orange måleskeer

Hvis du gerne vil lave den perfekte kage, så er det essentielt med nøjagtig afmåling. Hvor meget er det nu, at en teske er? Er den med eller uden top? Og hvad hvis man kun skal bruge en kvart tsk? Her er måleskeer utroligt praktiske at have ved hånden, da der i et bundt er fire eller fem skeer, som hver passer til et ‘skemål’. Der er typisk tale om: 1/4 tsk, 1/2 tsk, 1 tsk, 1/2 spsk og 1 spsk. Når man måler af med skeen, så skal det være uden top.

 

Bageforme

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: Madeleineforme, Springforme

Kager kommer i mange størrelser og faconer. På GulogGratis finder du et stort udvalg af nye og brugte kageforme i forskellige størrelser og former. Her har vi udvalgt springforme i fire forskellige størrelser; så kan du enten kan kager i flere etager, såsom bryllupskager, eller ‘bare’ runde kager i forskellige størrelser. Der er også udvalgt en formtype i en noget mindre størrelse – nemlig til de små madeleinekager. Du kan selvfølgelig bruge formen til lige netop den type kage, du har lyst til.

 

Chokoladeforme – når du vil lave hjemmelavede chokolader

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: Chokoladeforme i silikone, Klare chokoladeforme

Hvis du gerne vil eksperimentere med at lave dine egne fyldte chokolader, eller støbe chokoladefigurer til dine dessertkreationer, så er forme til formålet essentielle. Vi har fundet forskellige størrelser og former, samt forskellige materialer, på GulogGratis. Hvis ikke de er noget, så kan du tage et kig på sitet og se, hvad du ellers kan finde.

 

Bagemåtte – kagen skal pyntes

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: Øverste bagemåtte, Nederste bagemåtte

En bage- eller dejmåtte er god at have ved hånden, hvis du skal udrulle en dej, som har let ved at klistre til bordet. Den er ligeledes genial, når du arbejder med marcipan og fondant, eller måske ligefrem karamelpynt eller bolchemasse.

 

Udstikkere til kagepynt

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: Pink udstikkere, Lilla udstikkere

Hvis du gerne vil være ekstra kreativ med pynten på dine kage- og dessertkreationer, så kan du bruge små udstikkere til små marcipan- eller fondantfigurer. Du kan eksempelvis udstikke blade, så du kan folde dine egne roser eller andre blomster.

 

Chokoladepyntning

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: Rød dekorationspen, Brun dekorationspen

Vil du i stedet begive dig ud i at pynte dine kager med chokolade, så kan du vælge at bruge en dekorationspen, som fås med forskellige størrelser tipper. Det kan være nemmere at styre end det cornet, som man ellers oftest ser brugt i Den Store Bagedyst. Det unge Emil har faktisk anvendt en dekorationspen i programmet.

 

Opsprøjtning af flødeskum, cremer og mousser

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: Venstre sprøjtebold, Højre sprøjtebold

Det kan gøre rigtig meget for en kages, eller desserts. udseende, hvis den er pyntet med en flot og sikker sprøjteteknik. Her kan du vælge at bruge en sprøjtebold med forskellige tyller, hvis det er mindre ting, du skal lave – eller du kan vælge at bruge en sprøjtepose, hvor du har et sæt med forskellige tyller til.

 

Serveringen af dine kreationer

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: Hvidt kagefad, Sølvfarvet kagefad, Glaskagefad

Når du har stået i dit ansigts fodsved og bagt og pyntet dine kager, så skal de også serveres på en måde, som yder dit arbejde retfærdighed. Dette kan være på en simpel (lag)kageopsats eller det kan være på en opsats i flere etager.

 

Bonus – til pizzabageren

 

10 ting til Mesterbageren

Links til annoncer: Pizzaovn, Sten til at bygge pizzaovn

En pizza smager jo altid godt ligegyldigt, om du selv har bagt på bageplade eller pizzasten eller, om den er fra et pizzaria. Noget nær det ypperste, du kan komme i nærheden er, hvis du selv bager i pizzaovn. Her styrer du fuldstændig selv, hvilke ingredienser der er i både dej og fyld, og resultatet bliver bare lige dét bedre, end du ellers oplever.

Consent preferences