TOP
kør-selv-ferien

10 gode råd til kør-selv-ferien

Kør-selv-ferie er blevet populært som aldrig før. Ferie i bilen giver nemlig en enorm frihed, og så er der rigtig mange muligheder med ferie på farten. Når sommerferien så småt melder sin ankomst, står danskerne klar til at pakke bilen og køre på ferie med familie og venner. Faktisk foretrækker hele 8 ud af 10 at tage bilen på ferie, så motorvejskøer og madpakker på rastepladser synes altså ikke at skræmme.

 

Hvis du vil have det bedste ud af ferien, kan det være en god idé at gøre sig en række overvejelser, så alle får en ferie, man kan mindes med glæde. Her på siden finder du derfor 10 gode råd til kør-selv-ferien, så du er rigtig godt klædt på til ferie uden bekymringer.
Hvis du vil have det bedste ud af ferien, kan det være en god idé at gøre sig en række overvejelser, så alle får en ferie, man kan mindes med glæde. Her på siden finder du derfor 10 gode råd til kør-selv-ferien, så du er rigtig godt klædt på til ferie uden bekymringer.


Råd 1:

Uanset om du skal på en kortere tur rundt i Danmark eller planlægger en længere køretur til Italien, er det en rigtig god idé at tjekke, at bilen er køreklar. Hvis bilen ikke kører optimalt, kan det blive en rigtig lang køretur med sure miner, og det er bare en rigtig dårlig start på en ellers forhåbentlig god ferie. Som udgangspunkt er de vigtigste ting, du skal have styr på: dæktryk, mønster på dækkene, olie og bremser.

Du kan med fordel få en automekaniker til at få styr på alt det nødvendige, så du i virkeligheden bare skal koncentrere dig om, hvorvidt der er nok benzin på bilen. Hvis du får en autoriseret mekaniker til at gøre bilen køreklar, kan du også være helt sikker på, at alt er, som det skal være, og du kan derfor læne dig ekstra godt tilbage på turen.


Råd 2:
Skal du på kør-selv-ferie uden for Danmark, er det ikke kun vigtigt, at du pakker badetøj og solcreme. Ferie i udlandet kræver nemlig, at du medbringer en række forskellige dokumenter, heriblandt det grønne og det røde kort. Det er din garanti for, at du kan rejse frit rundt i de forskellige lande, du kører igennem. Derudover er det i nogle lande også et krav at medbringe sikkerhedsveste. Hvis uheldet er ude, og bilen skulle gå i stykker, er det vigtigt, at andre trafikanter kan se dig. Så selvom det ikke er et lovkrav i alle lande, er det under alle omstændigheder en rigtig god idé at medbringe – også for din egen sikkerheds skyld.


God planlægning giver frihed på ferien


Råd 3:
Det kræver lidt praktisk forberedelse, inden du kan sætte dig bag rattet og køre trygt afsted på ferie. Foruden de nødvendige dokumenter kan du eksempelvis med fordel medbringe forskellige valutaer. Hvis du vil have lidt ekstra ud af ferien ved at besøge nogle af de små og karakteristiske steder, kan du nemlig ikke være sikker på, at du kan betale med kreditkort. Derudover skal du naturligvis huske at pakke sygesikring og pas, ligesom registreringsbevis på bilen og advarselstrekant skal være med på farten.


Råd 4:
Planlægger du turen hjemmefra, kan du med stor sandsynlighed slappe lidt ekstra af, når du først er afsted. Det kan eksempelvis være en rigtig god idé at undersøge, hvilke overnatningsmuligheder der er på turen, ligesom det er rart, hvis der er sat tid af til at spise en madpakke undervejs. Generelt kan tid være afgørende for, hvor afslappende en kør-selv-ferie kan blive, så planlæg eventuelt køreturen derhjemmefra, så du slipper for den værste myldretrafik og kø på motorvejen. Det kan hurtigt være givet bedre ud, hvis der beregnes flere stop undervejs, så I ikke skal køre i ét stræk og derefter være udkørt de første dage af ferien.


Hold ferie i en brugt campingvogn eller brugt autocamper


Råd 5:

For mange er den ultimative kør-selv-ferie kombineret med en campingvogn eller en autocamper. Det kan dog for nogle være forbundet med en dyr fornøjelse, men hvis du køber en brugt campingvogn eller en brugt autocamper, får du i de fleste tilfælde rigtig meget for pengene. Når du køber en autocamper eller campingvogn til salg, er det dog en rigtig god idé at tjekke for fugt og andre skader. Fugt opstår typisk langs vinduer, og hvis skaden først er sket, kan det være både dyrt og besværligt at komme af med igen. Det samme gælder for skader for karrosseriet, så tjek altid fejl og mangler grundigt, inden du køber.

Du kan bl.a. finde brugte campingvogne og autocampere på GulogGratis.dk.


Skønne campingpladser for hele familien


Råd 6:
For de fleste mænd og fædre starter ferien allerede med køreturen i bilen. Har du børn med på ferien, kan det dog blive en lang affære, hvis ikke der er underholdning i løbet af de mange timers køretur. Hvis du vil slippe for alt for mange ”Far, hvornår er vi der?” og ”Far, jeg keder mig”, kan de små med fordel underholdes med lidt leg og sjov til bagsædet. iPads og malebøger kan for familiens mindste hoveder synes som en uundværlighed, og måske er snacks og vand til bagsædet heller ikke noget dumt kort at spille for at sikre fred og idyl.


Råd 7:
Der er nok ingen tvivl om, at ferie med børn kan kræve lidt ekstra planlægning i forhold til selve køreturen. Til gengæld findes der en lang række fantastiske campingpladser for hele familien, som med stor sandsynlighed får alle køreturens gnidninger til at forsvinde. Med børnevenlige campingpladser er der garanteret mange timers sjov for både store og små. De fleste campingpladser er udstyret med legepladser og hoppepuder, der ofte er i høj kurs hos legesyge sjæle. Finder du en god, børnevenlig campingplads hjemmefra, er der også god mulighed for, at børnene til tider kan underholde sig selv – og dét giver også ekstra fritid til mor og far.

Husk at få pakket det rigtige campingudstyr


Råd 8:
At rejse på kør-selv-ferie er ofte forbundet med at skulle pakke en masse udstyr. Det kan være forskelligt, hvad der er nødvendigt at pakke for netop jeres familie, men under alle omstændigheder er det tiden værd at planlægge, hvad der skal med i bilen. Campingstole og -borde kan være en god idé at pakke, ligesom en stor bunke tæpper med sikkerhed værdsættes ud på de sene aftentimer. Hvis ferien foregår med campingvogn, kan et fortelt være at foretrække, hvis familien eksempelvis ønsker at sidde ude på de sene aftentimer. Hvis der i løbet af ferien kommer gæster på besøg, kan det også være rart med et fortelt, da det automatisk skaber mere plads. Derudover synes mange, at det er lækkert at have sin egen grill med. Grillen bidrager til hyggen, og så er der vel i virkeligheden heller ikke noget, der smager mere sommerligt end grillmad. Med godt campingudstyr får du det fulde ud af kør-selv-ferien.


Råd 9:
Det er ikke usandsynligt, at ferien inviterer til, at du og familien skal ud og opleve en masse. Hver by og hvert land har noget spændende at byde på, og de mange forskellige seværdigheder kan være med til at gøre ferien til noget helt særligt. Hvis du vil undgå at fare vild på ferien, bør du medbringe et kort eller en GPS – og måske endda en powerbank til smartphonen, så der altid er en nødløsning ved hånden. GPS’en er også særlig anvendelig på den lange køretur, så du undgår at fare vild i de traditionelle papirkort. De lokale kort kan dog være hyggelige at medbringe på gåture rundt i byerne, da man automatisk kommer helt ned i tempo. Måske oplever du steder på helt nye måder, og der er ingen ankomsttid, som skynder på dig.

Store minder med ferie i en lille campingvogn


Råd 10:
Når du rejser på kør-selv-ferie, er det værd at vide, at hvor der er hjerterum, er der husrum. På sådan en ferie kommer det nødvendigvis ikke an på, hvor mange seværdigheder du har set, eller hvor mange lækre restauranter du har besøgt. Her kommer du i stedet til at finde ro i selv de mindste ting, og rejser du på ferie i en lille campingvogn, vil du med sikkerhed hurtigt opleve, hvordan det faktisk kan være ret hyggeligt at være afsted på ganske lidt plads. Det kræver altså lidt forberedelse at skulle på kør-selv-ferie alene eller med familien. Forsøg at glæde dig til alle de ting, du skal opleve på ferien, når du pakker campingudstyr, snacks til bagsædet og diverse rejsedokumenter, for når først bilen er pakket og klar, kan du nyde ferien med ekstra god samvittighed – i dit helt eget tempo.
Consent preferences